انتخابات ریاست جمهوری امریکا

انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2008 ایالات متحده امریکا، یکی از مهم ترین تحولات بین المللی و سیاسی جهان طی چند سال گذشته به حساب می آید، تغییر و تحولی که خواست افکار عمومی جهان و جامعه بین المللی است. بسیاری از هم پیمانان ایالات متحده نیز از این تحولات استقبال می کنند و با دقت، تغییر ساختار سیاسی آمریکا را از زیر نظر خود می گذرانند.

با اینکه با قطعیت سخن گفتن از نتیجه انتخابات کاری دشوار است ولی از مجموعه اطلاعات به دست آمده اینگونه می توان برداشت کرد که جمهوریخواهان قدرت را از قبل از وقوع انتخابات واگذار کرده اند و سال سخت و دشواری را در تاریخ سیاسی امریکا از خود باقی گذارده اند. پیش بینی می شود حزب جمهوریخواه با عملکرد دولت بوش و مواضع نامزد سالخورده خود کمترین میزان تائید مردم و رای کالج ها را از سال 1930 میلادی تاکنون به دست آورد. اکثر وسائل ارتباط جمعی و افکار سازان عمومی آمریکا امروز در پی تغییر هستند و بسیار شفاف از اوباما حمایت می کنند. مراکز تحقیقاتی  و بخش عمده ای از دانشگاههای آمریکا به صراحت از اوباما حمایت کرده اند و بالا رفتن پرستیژ حزب دموکرات آمریکا خود یک پدیده جالبی شده است.

دموکراتها با بهره گیری مناسب از وضعیت وخیم اقتصادی امریکا و رکود جهانی توانسته اند موقعیت خود را مستحکم تر کرده اند، همانگونه که در تاریخ ایالات متحده دموکرات ها به ویژه در هنگام فرانکلین روزولت در بحران اقتصادی بسیار قوی تر ظاهر شده اند. اوباما با انتقاد از سیاست اقتصادی دولت بوش، مک کین را نیز پیرو این سیاست معرفی کرده و به مردم هشدار می دهد که با انتخاب اوباما سیاست های شکست خورده دولت بوش برای چهار سال دیگر گریبانگیر آنها خواهد بود.

به نظر می رسد که اوباما تاکنون در آرا کالج 255 و مک کین 127  را در دست دارد.

اوباما تاکنون به خوبی ایالاتی که بصورت سنتی از آن جمهویخواهان بوده است را مدیریت کرده است. ایالاتی چون ویرجینیا، وست ویرجینیا، نورث کارولینا، نورث داکوتا، مونتانا، کلورادو، نیومکزیکو، نوادا و آریزونا که در انتخابات سال 2000وسال2004 به بوش رای داده بودند اکنون از اوباما حمایت می کنند.

در باب جمع آوری کمک های مالی اوباما موفقیت زیادی در جمع آوری اعانات داشته است. اوباما تاکنون 659،697،827 دلار و مک کین 316،419،883 دلار که تقریبا نیمی از مبلغ جمع آوری شده توسط اوباما است، جمع کرده است.

اینک جمهوریخواهان ترجیح می دهند به دلیل یاس به اردوی انتخاباتی مک کین کمک نکنند و تمرکز خود را بر انتخابات کنگره گذارند. هم چنین جمهوریخواهان در حال از دست دادن بسیاری ازصندلی های کنگره هستند.

بحث جدی دیگر مطرح در ایالات متحده امروز، بحث نژاد پرستی است. مک کین و سارا پلین بصورت عجیبی با نگاه نژاد پرستانه و البته به طور غیر مستقیم به اوباما حمله می کنند. به طور کلی در طول چند ماه گذشته تبلیغات منفی  مک کین علیه اوباما بسیار شدیدتر شده است. با توجه به این که اوباما خود را در نظرسنجی ها جلوتر از مک کین می بیند، حملات منفی خود علیه مک کین را شدت نبخشیده و در عوض عدم اقبال عمومی از نظرات مک کین را دلیل شدت بخشیدن به تبلیغات منفی وی معرفی می کند.

نتیجه اینکه انتخابات در امریکا بی تردید ظرفیت های جدیدی را در عرصه سیاست خارجی این کشور به وجود می آورد. در صورتی که دموکرات ها پیروز انتخابات شوند، که اینگونه به نظر می رسد، دو سوی آتلانتیک بهم نزدیک تر می شوند و همگرایی جدید بین المللی شکل می گیرد. این همگرایی در اکثر موضوعات بین المللی سایه خود را پهن خواهد کرد.

به نظر می رسد در مورد ایران سیاست مهار با لحن دموکرات ها ادامه پیدا می کند و با تاکید بیشتر اوباما بر     چند جانبه گرایی حتی فشار دو سوی آتلانتیک به ایران در باب موضوعات منطقه ای و بین المللی بیش از گذشته خواهد شد.

در صورت پیروزی دموکرات ها لابی صهیونیست ها بلافاصله فعال شده و اجازه نخواهد داد تا اوباما حرکت جدید و معنی داری را در قبال ایران آغاز کند. لذا در کوتاه مدت تصور نمی شود که مذاکرات با پیش شرط و یا حتی بدون پیش شرط انجام گیرد چون هر دو طرف بصورت تاکتیکی به سیاست های خود می نگرند و هیچگونه تغییری در استراتِژی دیده نخواهد شد.



پنجشنبه 9 آبان 1387  13:20

آخرين تاريخ بازديد : شنبه 1 دى 1403  2:28:31
تعداد بازديد از اين خبر : 6691
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما