گزارش اخیر آژانس

گزارش اخیر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی همچون گزارش های پیشین وی دارای ابعاد متفاوتی است.اگرچه، متن کامل گزارش تا روز دو شنبه منتشر خواهد شد ولی آنچه که از این یکی دو صفحه مستفاد می شود این است که روح منفی گزارش بر جنبه های اثباتی آن غلبه پیدا کرده است.

روش آقای البرادعی، مدیر کل آژانس انرژی اتمی و کارشناسان و همکاران وی همواره بر سیاست دو پهلو استوار بوده است و در کنار آن موضوعات پیش و پا افتاده ای را مطرح می کند. رفتار دوگانه آژانس، استقلال آژانس و مدیر کل را کاملا زیر سوال برده و خواهد برد.روزگاری ایران و آژانس بر یک سند 6بندی دست یافتند که آن مبنای همکاری جدید ایران با آژانس قرار گرفت.این سند همکاری"سند مدالیته" نام گرفت. اکنون که بیش از یک سال از توافق ایران و آژانس می گذرد، به جای اینکه پرونده ایران clearشود و همکاری ایران کاملاً تبدیل به راستی آزمایی گردد، متاسفانه یک توافق حاشیه ای تحت عنوان "مطالعات ادعایی" کل روح همکاری ایران بر اساس سند مدالیته و 6موضوع هسته ای را که مورد توافق دو طرف بوده است تحت الشعاع قرار گرفته است.

مطالعات ادعایی و سوالات و ابهامات جدید فرافکنی های جدید را علیه ایران به وجود آورده است. در گزارش اخیر آقای دبیرکل از عدم همکاری و انتهای خط بودن نام برده شده است که وجهه نظامی پرونده را تقویت کرده است. در حالیکه گزارش هنوز کاملا انتشار نیافته است، مدیران IAEAدر جلسه Brifiengخود برای سفرای عضو اتحادیه از توفیقات ایران در موشک شهاب 3 و تنظیم آن با تکنولوژی هسته ای نام می برند که در واقع این نوع فضاسازی فاقد روح همکاری متقابل است. در گزارش مدیر کل، متاسفانه به تفکر ایران هراسی پرداخته شده است و به نوعی ایران هراسی را در ذهن اعضای برد IAEAو 5+1 و مخاطبان تقویت کرده است. می توان حدس زد که ایران هراسی مقدمه ای برای تحریم های بیشتر است.البرادعی فاقد استقلال فردی است؛ در زمانی که سند مدالیته با البرادعی نهایی شد او به جای اینکه تمام ناتوانی های خود باآژانس را با روح همکاری موفق ایران به نتیجه برساند، پرونده هسته ای civilایران را به فضای غیر civilو نگرانی های نظامی امنیتی توسعه داده است. گویی به نظر می رسد آقای البرادعی، آژانس بین المللی انرژی اتمی، 5+1 همه مصمم شده اند تا در برابر توفیقات و همکاری های گسترده ایران روشی سلبی اختیار کنند.فضا سازی امروز بین المللی، جلسه روز جمعه نمایندگان 5+1 که زمینه ملاقات کشورهای فوق را طی چند روز آینده در مجمع عمومی سازمان ملل فراهم خواهم کرد در همین راستاست و فضا سازی در این جهت که در جلسه روز دوشنبه هفته آینده برد IAEAمطالعات خود را گسترده می کنند به فرافکنی دست یازیده اند.

در چنین شرایطی که جمهوری اسلامی ایران پس از این همه همکاری اینک با این حجم از پارادوکس ها و دوگانگی ها روبروست نیازمند یک استراتژی جدید و فعال است. استراتژی که بتواند با آن ضمن تاکید بر مواضع و منافع بر حق خود، زمینه اعتماد سازی و همکاری را فراهم سازد.و این استراتژی جز در سایه اعتماد و همکاری متقابل از سوی آژانس فراهم نخواهد شد.



يکشنبه 31 شهريور 1387  13:22

آخرين تاريخ بازديد : چهارشنبه 16 آبان 1403  3:34:1
تعداد بازديد از اين خبر : 6586
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما