ماشین جنگ تبلیغاتی آمریکا علیه ایران که چند ماه بود به دلیل قیام های مردمی در خاورمیانه کند شده بود، دوباره در حال شتاب گرفتن است. حکومت آمریکا که از انقلاب های مردم مسلمان منطقه شوکه شده است طی چند ماه گذشته تمام تلاش خود را بر درک این حرکت های مردمی و چگونگی مقابله با آن به نحوی که منافع آن کشور بیشتر به خطر نیفتد معطوف کرده است.
اکنون چندی است که حاکمان آمریکا و لابی صهیونیستی دوباره طبل ایران هراسی را به صدا درآورده و با کشته شدن اسامه بن لادن تاکید می کنند که خطر اصلی در منطقه ایران است و باید با آن مقابله شود. در این میان نقش اصلی را کنگره آمریکا که از ابتدای سال جاری میلادی توسط جمهوری خواهان رهبری می شود، در دست دارد. اگرچه از تلاش های مستمر دولت اوباما در این زمینه نباید غافل شد. گزارش هفته گذشته کنگره در خصوص به اصطلاح همکاری القاعده و سپاه قدس، زمینه را برای اقدامات بیشتر کنگره علیه ایران فراهم کرده است. روشن است که با مرگ بن لادن و نام بردن از سپاه قدس در تحریم آمریکا علیه سوریه این گزارش معنا و مفهوم خاصی پیدا می کند. در ادامه به آخرین فعالیت ضد ایرانی در کنگره پرداخته می شود:
· گروهی از سناتورهای آمریکا که از هر دو حزب هستند، بانی قطعنامه "قانون ارتقاء حقوق بشر و دموکراسی در ایران" هستند که بر اساس آن علاوه بر تحریم شرکت های خارجی، یک نماینده ویژه در خصوص حقوق بشر و دموکراسی در ایران به وجود خواهد آمد. مارک کرک سناتور جمهوری خواه ایالت ایلی نوی که از بانیان اصلی این قطعنامه است اخیرا گفت: رییس جمهور مجوز افزایش نیروهای آمریکا در افغانستان و کشتن بن لادن را صادر کرد اما درباره ایران ضعیف تر عمل شده است. همه چیز تحت الشعاع عملیات بن لادن قرار گرفته و امید من این است که ما توجه را به خطر شماره 1 در خاورمیانه یعنی ایران برگردانیم.
· به گفته یکی از رهبران جمهوری خواه در سنا در نظر است تا آخر این ماه میلادی یک قانون جامع درباره ایران که موضوعات مختلف از جمله در زمینه های اشاعه، حقوق بشر و انرژی به تصویب برسد. محور اصلی این قانون افزایش فشار بر شرکت هایی است که در زمینه انرژی با ایران همکاری می کنند. حتی کریستین گیلی براند سناتور دموکرات از نیویورک طرحی را در نظر دارد که بر اساس آن شرکت هایی که تجارت خود با ایران را فاش نمی کنند تحت تنبیه های جنایی قرار می گیرند. اگرچه بانیان اصلی قانون جامع هنوز به صورت رسمی معرفی نشده اند ولی سناتور جمهوری خواه جان کیل از آریزونا، سناتور مستقل جو لیبرمن از کانتیکت و مارک کرک در 28 ماه مارس نامه ای در این خصوص به وزرای خارجه و خزانه داری آمریکا نوشتند.
· در مجلس نمایندگان نیز در زمینه قوانین تحریمی جدید کار می شود اگرچه گفته می شود که مجلس توجه ویژه ای به اجرایی نمودن بهتر تحریم های جاری خواهد نمود. گفته می شود که مقابله با شرکت های چینی که تحریم های آمریکا را دور می زنند از اولویت های مجلس نمایندگان و سنا است.
در این میان دولت امریکا نیز بیکار ننشسته و علاوه براتخاذ مواضع ضد ایرانی توسط دولتمردان آمریکا، اقدامات ذیل را در دست اقدام دارد:
- وزارت خزانه داری آمریکا نیز در حال نهایی کردن لیست سیاه چندین بانک خارجی است که به تحریم های بانکی آمریکا توجه نمی کنند. دیودی کوهن نامزد پست معاونت وزارت خزانه داری در زمینه تروریزم و جنایت های مالی در جلسه سنا گفت "آمریکا به شدت قانون کنگره در این زمینه را به اجرا می گذارد. انتخاب اول ما وادار کردن بانک ها به توقف کار با ایران و انتخاب دوم اعمال تحریم علیه آنان است". توجه عمده آمریکا بر بانک های ترکیه است که به همکاری خود با بانک های ایران ادامه میدهند. هفته گذشته کوهن به استانبول سفر کرد و تلاش نمود بانک های ترکیه را ادامه کار با بانک های ایرانی منصرف سازد.
- روز گذشته دانیل بنجامین معاون وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که طی شش ماه آینده دولت آمریکا درباره خارج کردن منافقین از لیست سازمان های تروریستی تصمیم گیری خواهد کرد. با توجه به اقدام کشورهای اروپایی در این زمینه بعید نیست که مقدمات خارج کردن نام منافقین از لیست تروریسم آمریکا فراهم شده است.
مطالب فوق الذکر نمونه هایی از خصومت آشکار آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است. به نظر می رسد که طی چند ماه آینده و در آستانه انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا که نامزدها از هر دو حزب گوی سبقت را در زمینه ایران هراسی و اقدامات ضد ایرانی از یکدیگر می ربایند این فرایند تشدید شود.
اکنون سوال اینجاست که تا چه حد باید این اقدامات توسط دولتمردان ما جدی گرفته شود. اینکه آمریکا و صهیونیست ها می دانند که در شرایط فعلی نباید به حرکت نظامی علیه ایران فکر کنند بر کسی پوشیده نیست. آمریکا و یاران منطقه ای اش به خوبی آگاهند که درگیری نظامی با ایران بازی با آتش است و لذا تمرکز اصلی اشان بر اقدامات تنبیهی است و گهگاه صحبتی هم از روی میز بودن "همه انتخاب ها" در قبال ایران می کنند وخودشان هم می دانند که این حرف بیشتر یک لاف سیاسی است. نکته اینجاست که باید برای همه ترفند های دشمن برنامه داشت. باید برای تحریم های اقتصادی که روز به روز شدید تر می شود و حداقل ضایعه آن گران تر شدن واردات کشور است برنامه ریزی داشته باشیم. صرف اعلام اینکه علیرغم تحریم ها اقتصاد ما به جلو می رود دردی را دوا نمی کند. باید مذاکرات هسته ای را هر چه زودتر آغاز کنیم و در عین تاکید بر مواضع اصولی امان مذاکرات را تا رسیدن به نتیجه مرضی الطرفین ادامه دهیم. در غیر این صورت همه از نتیجه کار متضرر خواهند شد.