دیدار عارف، انصاری و خرازی با اعضای شورای نگهبان
 به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، هادی طحان‌نظیف، عضو حقوق‌دان شورای نگهبان، در یادداشت اینستاگرامی خود از دیدار محمدرضا عارف، مجید انصاری و صادق خرازی در روزهای اخیر با اعضای حقوق‌دان شورای نگهبان خبر داد و نوشت: «این ایام به لطف خدا توفیق داشتم به مناسبت روز قانون اساسی و روز دانشجو در دانشگاه‌های خوزستان، مشهد، قم و تهران جلساتی با دانشجویان عزیز داشته باشم. حرف‌ها و دغدغه‌هایشان را بشنوم و البته برایشان از قانون اساسی و نظارت شورای نگهبان بر مصوبات مجلس و انتخابات بگویم که گزارش‌های آن را در همین صفحه حتما دیده‌اید». طحان‌نظیف در ادامه به حضور عارف در شورای نگهبان پرداخت و افزود: «چند روز قبل نیز دکتر عارف، رئیس محترم فراکسیون امید، به شورا آمدند و ناهار را با حقوق‌دانان شورا صرف کردند. دکتر صادقی‌مقدم، عضو حقوق‌دان و معاون اجرائی شورا هم حق میزبانی را ادا کرد و به خاطر کسالت آقای عارف که ناشی از سرماخوردگی بود، برایشان آبلیمو و عسل آورد. جلسه خوبی بود، صمیمی و صریح. در مورد مسائل مجلس و انتخابات گفت‌وگوهایی شد. تأکید حقوق‌دانان شورا بر سه مؤلفه مهم در بررسی صلاحیت‌ها یعنی دوری کاندیداها از فساد اخلاقی، فساد اقتصادی و ضدیت با حاکمیت بود که ایشان را در این موارد کاملا همراه دیدم که نشان از سلامت نفس و توجه ایشان به قانون دارد».

 

طحان‌نظیف خاطرنشان کرد: «ما در شورای نگهبان همواره سعی بر اجرای مُر قانون داریم و جریان‌های سیاسی مختلف نیز در تردد، تعامل و گفت‌وگو با این شورا هستند و البته شورای نگهبان هم گوشی شنوا برای شنیدن نظرات و دیدگاه‌ها دارد. چند روز قبل نیز آقای مجید انصاری و افراد دیگری آمده بودند». این عضو حقوق‌دان شورای نگهبان در ادامه به دیدار سایر گروه‌های اصلاح‌طلب با اعضای شورای نگهبان نیز پرداخت: «این موارد غیر از دیدارهای رسمی احزاب و نمایندگان آنها با اعضای این شوراست؛ مثل دیدار چند روز پیش دبیرکل و مسئولان حزب ندای ایرانیان با قائم‌مقام دبیر شورا».

طحان‌نظیف تأکید کرد: «رفت‌وآمدهای کارشناسان و متخصصان موضوعات مختلف و شخصیت‌های سیاسی به شورای نگهبان از حیث تنوع و گستردگی، شاید در میان سایر دستگاه‌ها کم‌نظیر باشد. افراد متخصص هنگام بررسی مصوبات و فعالان سیاسی و احزاب در ایام انتخابات، ارتباطشان با شورای نگهبان بیشتر می‌شود. شورای نگهبان وظیفه خود می‌داند دغدغه‌های آنان را بشنود و البته چارچوب‌های قانونی را تشریح کند».

او شورای نگهبان را پناهگاه مردم دانست و نوشت: «همان‌طور که قوه قضائیه در جایگاه پناهگاه مردم است، امروز شورای نگهبان نیز ملجأ و پناهگاه احزاب و فعالان سیاسی و مرجع بررسی شکایات آنان از عملکرد هیئت‌های اجرائی است. داور خوب کسی است که اظهارات طرفین و مستندات را خوب بشنود و پس از بررسی و تطبیق با موازین قانونی، اعلام نظر کند. شورای نگهبان داور ملی انتخابات است؛ مسابقه‌ای که جناح‌های سیاسی با یکدیگر رقابت می‌کنند و نهایتا پیروز آن مردم‌اند. تلاش ما این است که نگذاریم حقی از کسی ضایع شود و خلاف قانون عمل نشود. این مهم بدون یاری همه مردم و خصوصا فعالان سیاسی محقق نخواهد شد».

دفتر محمدرضا عارف از صحت برگزاری این جلسه خبر داد. چند روز پیش نیز خبری مبنی بر دیدار صادق خرازی و جمعی از اعضای حزب ندای ایرانیان با کدخدایی منتشر شد. کدخدایی در آن جلسه در پاسخ به سؤالی درباره نحوه بررسی صلاحیت‌ها گفته بود: «همان‌طور که بارها هم اعلام کرده‌ام، تا جایی‌ که بتوانیم، سعی می‌کنیم جلوی اشتباهات را بگیریم و اصلاح کنیم». او در‌عین‌حال تأکید کرد: «التزام به قانون اساسی و مفاد آن اصلی‌ترین مبنا برای شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌هاست و این توقع نباید باشد که اگر فردی چارچوب نظام را قبول نداشت، از سوی شورای نگهبان تأیید شود؛ چرا‌که چنین فردی تأیید نخواهد شد». کدخدایی بر لزوم فعالیت جدی‌تر احزاب هم تأکید کرد و گفت: «یکی از نقایص تحزب، عدم فعالیت حزبی پس از راهیابی به مجلس است. قانون باید درباره احزاب و فعالیت‌های حزبی اصلاح شود تا نقش احزاب در کشور پررنگ‌تر شود».
صادق خرازی، دبیرکل حزب ندا، در این دیدار، مجلس و ساختار سیاسی کشور را نیازمند اشتراک مساعی احزاب با مجموعه حاکمیت دولت و مجلس  دانست و خواستار تداوم همکاری و گفت‌وگو میان شورای نگهبان و همه احزاب سیاسی شد.

البته این دیدارها امر تازه‌ای نیست و چندی پیش نیز محسن رهامی گفت در انتخابات مجلس دهم بسیاری از نامزدها ردصلاحیت شده بودند که با رایزنی‌هایی که با رهبری و شورای نگهبان انجام شد، صلاحیت تعدادی از ایشان احراز شد: «بخش اعظم کاندیداهای ما ردصلاحیت شدند، ما در کمیته ائتلاف و رایزنی فهرستی از این افراد تهیه کرده بودیم و نزد بعضی از اعضای شورای نگهبان و آقای جهانگیری بردم تا در فرصت باقی‌مانده، آقای روحانی با مقام  معظم رهبری و شورای نگهبان رایزنی کنند بلکه بخشی از اینها تأیید شوند؛ اما به‌جز معدودی از آن فهرست، از وجود اکثرشان در مجلس بی‌بهره شدیم».

تعدادی از اصلاح‌طلبان در ایام باقی‌مانده تا انتخابات مجلس می‌کوشند شورای نگهبان را متقاعد کنند که صلاحیت تعداد بیشتری را احراز کند تا اصلاح‌طلبان بیش از این با کمبود نامزد انتخاباتی مواجه نشوند.



يکشنبه 24 آذر 1398  6:25

آخرين تاريخ بازديد : دوشنبه 5 آذر 1403  18:55:58
تعداد بازديد از اين خبر : 1243
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما