گذشته چراغ راه آینده ماست
 همایش گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر صبح امروز در محل دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد توسط جامعه اسلامی دانشجویان با همکاری باشگاه جوانان اصلاح طلب برگزار شد.سید محمد صادق خرازی در این نشست به دستاوردهای سیاسی و بین المللی فتح خرمشهر پرداخت و گفت فتح خرمشهر احیای هویت ملی ایران و استیلای استقلال عرضی و مرزی را به همراه داشت.

خرازی افزود، فتح خرمشهر نماد مجاهدت های تاریخی ملت ایران است. فتح خرمشهر همه معادلات سلطه را بر هم ریخت، وی افزود آزادی خرمشهر ثبات جمهوری اسلامی و تجدید حیات انقلاب اسلامی را به همراه آورد.

وی در تشریح وحدت فرماندهی در پیدایش این پیروزی گفت قرارگاه کربلا قرارگاه ارشد فرماندهی با هماهنگی  دکتر محسن رضایی و شهید صیاد شیرازی توانست سه قرارگاه مهم قدس ـ نصر و فتح را هماهنگ کند و تیپ های بیت المقدس، امام حسین، نجف، ثارالله، امام رضا، محمد رسول الله، همه بصورت معجزه آوری هماهنگ بودند. این عظمت فرماندهی وصف حدیث دلنشین وحدت بود و این موفقیت نشان داد وحدت نیروهای ملی چه سیاسی و چه نظامی چه موفقیت بزرگی را می تواند بهمراه داشته باشد .

سفیر سابق جمهوری اسلامی همچنین گفت: ما باید قدردان و سپاسگذار رهبران باشیم، به ویژه امام راحل و مقام معظم رهبری  و همه فرماندهان جنگ که خوش درخشیدند.

خرازی در ادامه گفت: نشاط سیاسی لازمه زندگی دانشجو و فضای دانشگاه است. دانشگاه می تواند دولت ها و مسئولان را به چالش بکشاند و دولت و مسئولان را پاسخگو کند.

از 8 سال گذشته و عملکرد ها به سختی باید عبور کرد ولی باید هشدار داد که دولت و این مسئولان خالصانه پاسخگوی پرسش های جدی جامعه باشند.

وی همچنین افزود: پیروزی خرمشهر در بستر تاریخ مجاهدت های ملت ایران ماندگار است. هرگز نمی توانیم این فتح بزرگ و این اقدام سترگ را به نفع کسی و گروهی مصادره کنیم. سیاست خارجی ایران هم از فتح خرمشهر با پشتوانه ملت ایران و عظمت این پیروزی، موقعیت ویژه ای در معادلات دو جانبه، منطقه ای و بین المللی پیدا کرد.

همه دست اندرکاران سیستم های تحلیل اطلاعات و عملیات نظامی به پیدایش نسلی غیور در هویت ملی و گام های موفقیت ایران اعتراف کردند و پذیرفتند انقلاب اسلامی از مرزهای تهدید پذیری عبور کرده است.

سید محمد صادق خرازی بیان داشت: خرداد ماه تجلی روزهای تاریخی تلخ و شیرین است. آنچه مهم است نقش سترگ مردم در پیدایش دوم و سوم خرداد است. اگر مردم هوشیار و برنا عمل کنند، ایران را بیمه می کنند. حماسه ها بنیادهای ملت ها را تقویت می کنند و حماسه حضور مهم ترین تعریف را در ترسیم ادبیات انقلاب و جمهوری اسلامی به عمل خواهد آورد.

خرازی در آخر گفت: باید گذشته خود را با دقت بررسی کنیم. اگر بخواهیم تاریخ را به کنون پیوند بزنیم چاره ای نداریم جز اینکه صادقانه به نقد عملکرد خودمان بپردازیم. اگر میخواهیم مردم به ما اعتماد داشته باشند باید صادقانه پرسش های مردم را پاسخ دهیم.

اصلاح طلب واقعی باید به همان اندازه نگران سوء استفاده از آزادی باشد که نگران سوء استفاده از قدرت. نظارت به عملکرد مسولان وظیفه جدی احزاب، نهادها و جنبش های دانشجویی است. مصالحه و آشتی و دوستی همه جریانات فکری و سیاسی ضرورت اجتماع امروز ما و ضرورت مشترک همه برای دست یافتن به توسعه و پیشرفت کشور است.

برخی از مهم ترین نکات مطرح شده در سخنرانی سید صادق خرازی به شرح زیر است:

  • ما گذشته را چراغ راه آینده می دانیم اما قصد نداریم در مشاجرات گذشته توقف کرده و سطح منازعات سیاسی را به تحلیل روزهای تلخ گذشته سپری کنیم. برای ما آینده ایران، دست یافتن به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه آسیای جنوب غربی، زندگی بهتر شهروندان با تأکید بر: مردم سالاری دینی، عدالت اجتماعی، آزادیهای مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسانها و بهره مند از امنیت اجتماعی و قضایی اهمیت دارد و در این راه می کوشیم از بحث و جدل در رابطه با گذشته پرمناقشه خودداری کرده و افق های پیش رو را دریابیم.
  • ما نسبت به استقلال، تمامیت ارضی و همبستگی ملت ایران احساس وظیفه می کنیم و در حد توان خود تلاش خواهیم کرد پاسدار این سه باشیم.
  • عقلانیت و کارآمدی دو رکن مهم را تشکیل می دهد. معتقدیم رفتار و تصمیمات باید در چارچوب عقلانیت بوده و در نتیجه آن کارآمدی فراهم بیاید.
  • ما از تقویت بیش از پیش جامعه مدنی دفاع می کنیم. قوت و تاثیرگذاری احزاب را بر تکثر کم رمق آنها ترجیح می دهیم. معتقدیم تا جایی که ممکن است باید نهادهای غیر دولتی را در امور مختلف وارد و امورات ممکن را به آنها سپرد.
  • پدیده انقلاب اسلامی و تحقق پیروزی آن در ایران، واقعیت با اهمیتی در مسیر تکوین تاریخ کهن و بلند ملت شریف ایران محسوب میشود؛ ایران در بستر تاریخ خود از موهبت امتزاج دین و تمدن برخوردار گشت و گوهر اسلام ناب محمدی که برخوردار از معارف اهل بیت علیهم السلام بود با شکوه و عظمت تمدن ایران آمیخته و آموخته گشت، جوهر و ذات این انقلاب در نفی استبداد در ایران و انزوای استعمار و قطع دستان دول استعمار گر از منافع ملت ایران کارساز شد.
  • مجموعه مجاهدت های مردم شریف ایران بگونه ای شد که آزادی، مردم سالاری، استقلال، همزاد انقلاب اسلامی گشت، در بستر حوادث بزرگ تلخ وشیرین رخداد ها و حوادث مختلف ، درس های مهم و تاثیر گذاری را بعنوان میراث بلند آن پدید آورد. اگر چه درهر حادثه ، گهگاهی انقلاب در رسیدن به نقطه مطلوب، با کندی و تاخیر مواجه شد، ولی شرف مجاهدت ملت ایران و پایداری تمام عیار امام ره و رهبری  بر عظمت و شکوه ایران اسلامی افزوده است.
  • نماد این مجاهدت ها را می توان در حماسه دفاع مقدس ملت بزرگ ایران دید، باور داریم آنهمه تلاش و تکاپوی خالصانه که برخوردار از فرهنگ جهاد وشهادت بود بزرگترین واقعه استقلال ارضی و مرزی را پدید آورد. حماسه دفاع مقدس ملت ایران نخستین گام برای تجلی هویت ملی ایران شد استیلای استقلال سیاسی آنگاه که با هویت ملی آمیخته شد، حماسه مبنای فضیلت تاریخی مردم گشت که امنیت و ثبات ایران را برای همیشه تضمین کرد.
  • معتقدیم دوران افراطی گری و رفتارهای هیجانی کنترل نشده به پایان رسیده و نواقص و مشکلات را باید در چارچوب روند اصلاح طلبی دنبال کرد.
  • ما واقع گرایانی هستیم که به مناسبات حقوقی در جمهوری اسلامی واقف بوده و پتانسیل ها، محدودیت ها و فرصت های موجود را شناخته و با ارزیابی همه این ملاحظات به این نتیجه رسیده ایم که جز در سایه تعامل با نمایندگان تفکرات مختلف، جلب اعتماد صاحبان قدرت و فعالیت اصلاحی و مسالمت آمیز در چارچوب نظام جمهوری اسلامی نمی توان تغییرات مثمرثمر، کم هزینه و ماندگاری انجام داد که خیر آن هم به کشور و هم به آحاد مردم برسد.
  • همه مردم قطع نظر از هویت های قومی، مذهبی و طبقاتی و با هر گرایش سیاسی از حقوق طبیعی، مدنی، سیاسی و به ویژه حق بیان اندیشه و نظراتشان برخوردارند.
  • مردمسالاریِ منطبق بر ارزش های دینی و تمکین به رای ملت بهترین شکل حکومت برای پیشبرد عدالت، آزادی و توسعه است.
  • به اعتقاد ما حکومت باید نسبت به همه سلایق، اندیشه ها و تفکرات مدارا نشان دهد مگر عقایدی که موجب لطمه به حقوق افراد و یا جامعه مدنی شده و یا خشونت را ترویج کند.
  • تند روی و افراط در سالیان گذشته روند توسعه کشور را مختل کرده است و باعث شده سوتفاهم های زیادی در ذهن کنشگران عرصه های سیاسی و اجتماعی و مهمتر از همه مردم شکل بگیرد.
  • ما دوم خرداد و تجربه اصلاحات را فرصتی می دانیم که از آن به خوبی بهره برده نشد. از آسیب شناسی این دوران هراسی نداریم و حاضریم بپذیریم اشتباهات و تندروی هایی سبب شد این تجربه، نتیجه مطلوب خود را نداشته باشد.
  • مبانی اعتقادی و هویت فکری اصلاح طلبی، عینیت بخشیدن و اصالت دادن به نقش ممتاز و مترقی قانون اساسی، ولایت فقیه، جایگاه موسس و بنیانگذار انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) و نقش رهبر معظم انقلاب در هدایت وحرکت جمعی جامعه میدانیم. همچنین معتقدیم شریعت علوی آنگاه که با حقیقت اخلاق ناب محمدی عجین شود طلیعه شکوه مدینة النبی را بشارت خواهد داد که آرمان همه مصلحان بزرگ تاریخ این سرزمین بوده است.
  • ما گرچه می کوشیم چشم به آرمان ها داشته باشیم اما مراقب خواهیم بود آرمان ها ما را از واقعیات پیش رو غافل نکند. ما به صراحت می گوییم که واقع گرا هستیم و به الزامات آن پایبندی نشان می دهیم.
  • نمی شود از تعامل و همکاری دم زد اما در عمل جز به حذف اندیشه رقیب و منزوی کردن دیگر عقاید رضایت نداد.
  • نمی شود در خارج از مرزها شعار تنش زدایی و تعامل با دنیا سر داد اما در داخل به جنگ رقبای سیاسی رفت.
  • نمی شود ابراز احساسات پاک مردم در ابراز وفاداری به نظام را برجسته کرد اما توقعات و نارضایتی های مطرح شده را نتیجه اغفال و گمراهی آنان برشمرد.


دوشنبه 5 خرداد 1393  18:18

آخرين تاريخ بازديد : جمعه 2 آذر 1403  18:46:36
تعداد بازديد از اين خبر : 8530
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما