نیروی واکنش سریع، راه حل نجات مردم غزه

مراسم حمایت از مردم مظلوم غزه با نام "کودکانه های غزه" امروز در فرهنگ سرای اندیشه برگزار شد.

سید صادق خرازی از جمله سخنرانان این برنامه بود. وی در سخنانی گفت: «حادثه غم انگیز این روزهای پر از درد و دد در دنیای اسلام ضرورت را بر همه آحاد مردم و امت اسلامی و ایرانیان ایجاد می کند که به عمق و علت وجود چنین حوادث تلخی در دهه اخیر توجه کنیم و چیستی و چرایی این حوادث را از منظر مناسبت بین المللی ارزیابی نماییم. نسل ما نسلی است آمیخته با اگاهی و دانش و برنایی، اما همزمان ناظر بر تلخی ها و جنایات متعدد هم هست.

مهمترین درسی که امروز می توان از  وقایع گرفت پایان مناسبات بین الملل در عصر حاضر و تدوین مناسبات جدید است. بیش از یک هزار و هفتصد شهید که در میان آن ها  ششصد کودک و دویست و اندی سالخورده هستند، حمله به مدارس، بیمارستان ها و مراکز عمومی همه حکایت از یک جریان دارد و آن هم جریان نظام سلطه و قدرتی است که با قواعد بین المللی همخوانی ندارد.»

معاون اسبق وزارت امور خارجه در ادامه گفت: «سکوت و بی تفاوتی از درون دنیای اسلام است. مهمترین متحد اسرائیل سران کشورهای عربی و اسلامی هستند. بهار عربی و بیداری اسلامی با توطئه عربی تا حدی زمین گیر شده است. زندان و شکنجه و کودتا چرخش قدرت امروز مصر را تشکیل می دهد. تونس، لیبی، یمن، عراق، سوریه همه در حال گذار تاریخی مهم هستند. در سوریه بیش از یکصد شصت هزار انسان کشته و ده میلیون نفر بیخانمان شده اند. ناامنی و جنگهای داخلی در یمن وجود دارد. در عراق، پاکستان و افغانستان وضع بسیار ناگوار است. ترور، جنگ داخلی، استبداد و گروه های تکفیری گرفتاری امروز است. پشتوانه تکفیریها در مکتب فکری عربستان سعودی رقم می خورد و با توطئه های اسرائیلی در هماهنگی است. سازمان های بین المللی که همه برای زندگی امن و آرام مردم تاسیس شده هیچ یک مسئولیتی را احساس نمی کنند و در حد یک صدور بیانیه بسنده کرده اند. این تصویر ایجاد شده است که جهان در حال تغییر موازنه قدرت است. شرایط ویژه بین المللی در حال گذار از دنیای متصلب دوقطبی است و مناسبات جدید در حال تدوین است. همواره زمانی که استراتژی های جدید در مناسبات شکل گرفتند مردم اولین قربانی ها بودند. اکنون نیز مردم قربانی نظریه پردازان نظام سلطه هستند.

حال چه باید کرد؟ آیا توانمندی و قدرتی به صورتی کلاسیک در دنیای اسلام امروز می توان مشاهده کرد که به وسیله آن همفکری در دنیای اسلام گسترش دهیم؟ آیا در دنیای اسلام دانایی و برنایی وجود دارد که بتوان آن را سرایت داد؟ آیا گوش شنوایی در برابر چنین تحولاتی وجود دارد؟ آیا قدرت مقاومی هست که در جلوی تجاوز بایستد؟»

خرازی در ادامه سخنان افزود:« نکته ای که نباید از آن غافل شد، نقش ایران است. ایران کشوری است که توانسته ثبات و وحدت خود را حفظ کند. کمربند امنیتی در منطقه بدون حضور ایران معنا ندارد. به نظر می رسد تنها راه حل موجود در شرایط فعلی ایران باشد. به شرط اینکه بداند در کجا قرار دارد و دیپلماسی فعال آن فعالتر شود. اختلافات کنار گذاشته شده و به سمت نیروی دفاع امنیت جمعی پیش رود. بدین ترتیب نیروی واکنش سریع ایجاد شود و ناجی مردم گردد.

سازوکارهای بین المللی که به دلیل بی توجهی ها مورد غفلت قرار گرفته اند، امکان بازگشت دارند و می توانند کاربرد جدی داشته باشند. آمریکای امروز ضعیف تر از یک دهه گذشته و زمان جنگ سرد شده است. قطب مقابل آن نیز امروز بسیار سرخورده تر از زمان جنگ سرد است. در دنیای اسلام نیز اگرچه امروز بسیار آسیب دیده تر از گذشته است اما آگاهی و بصیرت امروز  با گذشته قابل مقایسه نیست. تنها راه همبستگی عمومی در دنیای اسلام است. همانگونه که در جنگ های 33 روزه و برخلاف ادعاهای نخستین مقامات آمریکایی، قدرت و پیروزی مقاومت بر همه ثابت شد وضعیت غزه نیز چنین خواهد شد. در غزه امروز در یک طرف حماسه، شعور، جهاد و ایثار قرار دارد و در طرف دیگر جنایت، وحشیگری و خشونت. »

سید صادق خرازی در آخر گفت: «امروز ما به دنبال نفی هویت کسی نیستیم، بلکه به دنبال نفی خشونتیم. یهود، مسیحیت و اسلام واقعیت های منطقه هستند. کسی که به دنبال نفی واقعیت ها باشد به اشتباه خواهد افتاد. ما به دنبال نفی خشونت هستیم و معتقدیم نیروی واکنش سریع باید به داد مردم برسد.»

 

 

 



دوشنبه 13 مرداد 1393  6:7

آخرين تاريخ بازديد : جمعه 30 آذر 1403  15:52:19
تعداد بازديد از اين خبر : 7497
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما