غفلت و خطاهای ما در ناکامی های دیروز بی تاثیر نبوده است

 

در آغاز سخن می خواهم درود بسیار بفرستم به مردم دیار غیرت و شجاعت، اردبیل سرافراز که بعیتشان با اهل بیت و ارادتشان به حضرت ابوالفضل و عشقشان به امام حسین (ع) شهره عام و خاص است.

 

خوشحالم که این فرصت را به دست آوردم تا در روزهای جوانه زدن نسل دوم اصلاح طلبی در این جا با شما سخن بگویم.در شرایطی که یکسال از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید می گذرد این واقعیت قابل کتمان نیست که جلوی روند نزولی کشور گرفته شده و مسئولان تلاش کرده اند فضا را تغییر دهند.

 

از شما جوانان برومند اردبیلی می خواهم قدر فرصت به وجود آمده را بدانید. اینکه اکنون می توانیم دور هم جمع شویم و از اصلاحات سخن بگوییم فرصت گرانقدری است. به عنوان برادر بزرگتر می خواهم دوستانه و متواضعانه از شما بخواهم در حفظ فضای آرامش بکوشید و اجازه ندهید صنعت هیجان سازی دامن گیر اصلاحات و اصلاح طلبی شود. باشیم.

 

 دکتر صادق خرازی در اجتماع امروز جوانان و اصلاح طلبان در اردبیل تاکید کرد ازادی ، مردم سالاری وپیشرفت ارمان بلند تاریخی است که همزاد انقلاب اسلامی شد و توانست ارزوی بزرگ تاریخی نیاکانمان را براورده کند. 

خرازی امنیت و ثبات امروز ایران را فراهم امده از مجاهدت مردم با ایمان دانست و فرهنک ایثار و شهادت را ضامن موفقیت های تاریخی ایران معاصر دانست 

خرازی با تاکید برموفقیت های تاریخی مردم ایران در صحنه های داخلی و خارجی گفت هر جا ایمان و اخلاص باشد نوید موفقیت توام با پیروزی تجلی پیداخواهد کرد خرازی با نقد تاریخی عملکردنخبگان اذعان داشت هدف ما تعمیم گفتگو و دست یافتن اهداف عالیه اسلام و ایران است  

 

خرازی گفت بایست از گفتمان نقادانه استقبال کرد  وی گفت تشکیل احزاب و تشکلها، لازمه سیاست ورزی مدرن است. احزاب در دنیای امروز کارکردهای متعددی دارند از مهترین کارکردهای آنها پر کردن شکاف میان حاکمیت و نخبگان و ایجاد فضایی مستعد همفکری برای یافتن راه حل مشکلات به شدت پیچیده دنیای امروز

در دوره اصلاحات یعنی سال 1376 تا 1384 دولت اهتمام بر توسعه سیاسی داشت و همین امر باعث شد تا یکی از مهترین دستاوردهای کلیدی دوره اصلاحات کاهش فاصله بین نخبگان و حکومت باشد. در نتیجه دولت بیش از پیش از توان ذهنی و آراء نخبگان در تصمم گیریها استفاده کرد و بهبود کیفیت تصمیمات سبب شد تا کارایی نظام چه در بعد داخلی و چه در بعد دیپلماسی خارجی افزایش یابد.  

دومین کارکرد مهم احزاب و تشکلهای سیاسی ، جذب افراد علاقمند و تربیت نیروی زبده سیاسی است . در دولت اصلاحات به جهت نشاطی که در فضای سیاسی و اجتماعی ایجاد شده بود ، بسیاری از جوانان جذب تشکلها و احزاب سیاسی شدند.

موسسان نسل دوم اصلاح طلبان ایران (ندای ایران) نیز دوره جوانی و آغاز حیات و هویت سیاسی خویش را مرهون فضای دولت اصلاحات می باشند و اگرچه اغلب آنها امروز به میانسالی رسیده اند اما باورمندی و پایبندی به اهداف و آرمانهای اصلاح طلبانه در طول این سالها را افتخار خود می دانند.

 

خوشحالم که این روزها گفتمان نسل دوم اصلاحات در جامعه ساری و جاری شده است و متاسفم که برخی به جای اینکه با این نسل ارتباط برقرار کنند رو به تقابل آورده اند. اما ما اهل تعامل هستیم و هرگز از گفت و گو و اقتاع فراتر نخواهیم رفت. تلاش می کنیم از سنگ هایی که به سمتمان پرتاب می شود بنایی مستحکم بسازیم.

 

ما در مسیری که انتخاب کرده ایم به اصلاحات باور درونی داریم اما نمی توانیم چشم بر روی نواقص و کاستی ها ببندیم. بیان انتقادات هم به معنای این است که از هویت اصلاح طلبی دست برداشته ایم بلکه دنبال این هستیم تا نسل دوم اصلاح طلبی کمترین خطای ممکن را داشته باشد.

 

در این مسیر به معنای واقعی کلمه باید اصلاح طلبانه رفتار کرد. محور اصلاحات مشخص است و باید در نظر داشت هرگونه رفتار تنش زا، اصلاحات را زمینگیر می کند.

 

صریح بگویم من نسبت به برخی رفتارهای صورت گرفته در زمان اصلاحات نقد جدی دارم و معتقدم برخی رفتارها اصلاح طلبانه نبود اما این جمله به معنای نادیده گرفتن زحمات و تلاش های صورت گرفته در آن مقطع هشت ساله نیست. چه کسی می تواند کتمان کند که در دوران اصلاحات جامعه پویایی بیشتری پیدا کرد؟ چه کسی می تواند رد کند که در زمان اصلاحات روابط خارجی ایران با دنیا در مسیر سازنده ای حرکت کرد؟ چه کسی می تواند نیت خیر اصلاح طلبان را برای بهبود وضع موجود کتمان کند؟

 

من می خواهم در اردبیلِ سرافراز شهادت دهم که نیروهای اصیل اصلاح طلب جزو مومن ترین و معتقدترین نیروهای سیاسی بوده و هدفی جز توسعه کشور و بهبود اوضاع نداشتند. می خواهم شهادت دهم که در دوران اصلاحات با تمام توان تلاش شد تا ایران اسلامی در مسیر اعتلا حرکت کند. می خواهم شهادت دهم ما اصلاح طلبانی در کشور داریم که بی ریا و بی نفاق، جز مومن ترین نیروهای خدمتگزار بوده و در سلامت نفسان هیچ تردیدی نمی توان روا داشت اما ما نیروهای صادق و سالمی هم داشتیم که اصلاح طلبی را تمرین نکرده بودند و یا با روش هایش آشنا نبودند و ناخواسته به بیراهه کشیده شدند.

 

در کنار چنین نیروهایی، متاسفانه افراطیونی هم بودند که نقاب اصلاح طلبی به چهره زدند و اهداف دیگری را  دنبال می کردند و متاسفانه بنگاه رسانه ای اصولگرایان، اصلاح طلبی اصیل را نادیده انگشت و افراطیون را برجسته کردهمانگونه که نیروهای تند افراطی در جناح مقابل ما قصد داشتند با اتش و درفش پاسخگوی منطق و استدللال باشند تندروی از هیچ کس پذیرفته نیست اهنگ شتاب توسعه را کند میکند کشور را به غلطه بحران میکشاند 

 

عزیزانم

 

 ما در مسیر جدیدی گام گذاشته ایم. مسیر نسل دوم اصلاح طلبی برگشت ناپذیر بوده و فراز و نشیب زیادی دارد. می خواهم از همین جا خطاب به مخالفانی که در هفته های گذشته انرژی زیادی صرف مخالفت با پوست اندازی اصلاح طلبان کردند بگویم وقت و توان خود را صرف سنگ اندازی بیهوده نکنید. ما مسیر خود را با فکر و تامل انتخاب کرده ایم و از راه خود بر نمی گردیم.

 

فعالیت نسل دوم اصلاح طلبی اجتناب ناپذیر است و ما بخش های مختلف و جوانب کار را سنجیده ایم. همچنان هم از شنیدن نظرات مختلف استقبال می کنیم. اگر نقطه نظری وجود دارد با آرامش بیان کنید اما این چرخی که راه افتاده با چوبی که در دست گرفته اید باز نخواهد 

 

من معتقدم همه نیروهای دلسوز این کشور باید از فضای سال 88 عبور کرده و به فردای ایران بیندیشند.

عجیب است که گروهی در این کشور قصد دارند مردم را در فضای سال 88 نگاه دارند و طلبکارانه موضع افرادو گروه ها را در قبال حوادث سال 88 جویا شوند.

 

من معتقدم تفاوت مهم نسل دوم اصلاح طلبان با نسل اول این است که متوجه تغییر فضای سیاسی شده و قصد ندارد در گذشته توقف کند. ما می خواهیم شکاف به وجود آمده را پر کنیم و نگذاریم و سوتفاهمات قدیمی، کشور را در یک نقطه نگاه دارد.

 

ما دلسوزانه وارد گود شده ایم و می دانیم در مسیری که انتخاب کرده ایم از دو سو مورد هجمه واقع خواهیم شد. اما برای کشور و گذار از وضع موجود ناملایمات را تحمل خواهیم کرد. می دانیم که سود سیاسی و اقتصادی برخی فعالان سیاسی در زنده نگاه داشتن تلخی های سال 88 است.

 

اگر چه در نسل اول اصلاح طلبی، تشکلهای اصلاح طلب نقش پر رنگی در پیگیری مطالبات داشتند اما در این چند ماه پس از  استقرار دولت " تدبیر و امید" این تشکلها چنان که شایسته و بایسته است، فعال نشده اند. بخشی از این مساله بر میگردد . لذا به نظر می رسد که  ضرورت دارد تا هزینه عمل سیاسی اصلاح طلبانه کاهش یابد. ما وظیفه خود و هر دلسوز دیگری می دانیم تا مشکلات به وجود آمده را دلسوزانه و در چارچوب نظام پیگیری نماییم. شک نداریم که عبور از آن تجربه تلخ  البته همراه با تجربه اندوزی از آن، به نفع نظام و مملکت است.

 

یکی از مهترین نکاتی که اتفاقا باید از وقایع سال 88 بیاموزیم همین است که سعی کنیم فاصله ها وسوء تفاهم را با گفتگو کم کنیم.

 

غفلت و خطای خود را در ناکامیها و شکستهای دیروز بی تاثیر نمی دانیم . کمتر کسی می تواند ادعا کند که خطا یا غفلت او نقشی در ناکامیها و شکستهای دیروز نداشته است . از این رو نقد گذشته نه به منظور مچ گیری و مقصر یابی بلکه برای اطمینان از عدم تکرار خطاها و افزایش کارایی اصلاحات ضروری است.. معتقدیم ناکامیها نتیجه غفلت و خطای همه افراد و گروههای مسئول است و البته بهروزی فردای ایران نیز نیازمند گفتگوی ملی و در نتیجه اجماع و کوشش همگانی است.

 

تندروی و افراط در سالیان گذشته روند توسعه کشور را مختل کرده و باعث شده سوء تفاهم‌های زیادی در ذهن کنشگران عرصه‌های سیاسی و اجتماعی و مهمتر از همه مردم شکل بگیرد.

 

ما  معتقدیم دوران افراطی‌گری و رفتارهای هیجانی کنترل نشده به پایان رسیده است. تندروی و افراط را در هر نامی و با هر توجیهی سم مهلکی برای کشور می دانیم  و بر این باوریم که رفع نواقص و مشکلات را باید در چارچوب روند نوین اصلاح‌طلبی دنبال کرد.

 

امروز ما واقع‌گرایانی هستیم که به مناسبات حقوقی در نظام جمهوری اسلامی واقف بوده و پتانسیل‌ها، محدودیت‌ها و فرصت‌های موجود را شناخته و با ارزیابی همه این ملاحظات به این نتیجه رسیده‌ایم که جز در سایه تعامل با نمایندگان تفکرات مختلف، جلب اعتماد صاحبان قدرت و فعالیت اصلاحی و مسالمت‌آمیز در چارچوب نظام جمهوری اسلامی نمی‌توان تغییراتی ثمرمند، کم هزینه و ماندگار انجام داد که خیر آن به کشور و آحاد مردم برسد.

 

ما اصلاح‌طلبانی هستیم که ضمن پایبندی به تمام اصول، به بهبود وضع موجود می‌اندیشیم و معتقدیم اصلاح‌طلبی جز از مسیر قانونمندی و رفتارهای مدنی به سرانجام نمی‌رسد.

 

اما برادران عزیز. خواهران محترم

 

بیایید به ایران و آینده اش فکر کنید. ببینید کشورما در چه نقطه ای از جهان قرار دارد. اوضاع همسایگانمان را ببینید. تنشهای منطقه ای را بررسی کنید.با یادآوری روزهای تلخ سپری شده چه هدفی حاصل می آید؟

 

ایران ما به ثبات، آرامش، توسعه و عدالت نیاز دارد.

 



چهارشنبه 15 مرداد 1393  6:7

آخرين تاريخ بازديد : جمعه 2 آذر 1403  18:46:44
تعداد بازديد از اين خبر : 5783
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما