بانوان ایرانی بایدپیشگامان عرصه علم و کنش گران دین و فرهنگ باشند دکتر سید محمد صادق خرازی رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان درجشن بزرگداشت روز زن که به همت دفتر زنان حزب ندای ایرانیان با عنوان «زن، اجتماع، مشارکت سیاسی و اقتصادی دیروزبرگزار شد، طی سخنانی ضمن خوشامد گویی به حاضران در نشست و تبریک روز زن و میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهراء (س) به اعضای حزب ندای ایرانیان و میهمانان اظهار امیدواری کرد که در طلیعه سال جدید خورشیدی؛ جامعه ایرانی در راستای منویاتی که در دین حنیف و هویت ملی شان وجود دارد بهترین بهره و استفاده را از حضور بانوان به عنوان یکی از مهم ترین شاخصه های جامعه پویا ببرد.
دکتر سید محمد صادق خرازی همچنین در ادامه صحبت های خود به تشریح مقام زن و جایگاه ویژه آن در دین مبین اسلام پرداخت و گفت :وقتی که سخن از بانوان می شود مهم ترین بانوی تاریخ خلقت که نقش سترگ تاریخی، فکری و سیاسی او در شبستان تاریخ اسلام می درخشد در ذهن تک تک شیعیان و مسلمانان متبادر می شود . حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) نقشی به سان یگانه دخت پیامبر مکرم اسلام داشته باشد، نقش سترگ او به عنوان همسر، یار و همدم و مونس امام علی ابی طالب اولین امام تشیع و مهم ترین شخصیت إسلامه بعد از پیامبر در تاریخ اسلام در ذهن متبادر می شود. اما به عنوان مادر، باید ایشان را مادر دردانه های چون حسن، حسین، زینب کبری و ام کلثوم یک به یک یاد کرد. نقشی حضرت زهرا (س) در تربیت این فرازندان داشته است نقشی بس گرانبها در تاریخ اسلام است نقش مضاعف حضرت زهرا(س) در تحولات فکری جهان اسلام از همان آغاز داشته است.
رئیس شورای مرکزی ندای ایرانیان در خصوص جایگاه زنان در تاریخ گفت: تاثیرات شگرف اجتماعی زنانی چون مریم، آمنه، فاطمه،زینب و.... بر تحولات جامعه در هر دوره تاریخی به هیچ عنوان قابل إغماض وچشم پوشی نیست. چگونه می توان نقش زنانی این چنین را در یکسره نایده گرفت و به تاریخ بدون توجه به نام و نقش آنان نگریست. آنچه از تاریخ بر می آید نقش سترگ زنانی است که دردانه های عالم خلقت لقب گرفته اند به وضوح دیده می شود. خرازی در ادامه به مبنای هویت تاریخی و دینی زن ایرانی و مسلمان پرداخت و گفت : مبنای شناخت زن مسلمان است؛ اعتقاد او به دین مبین اسلام و اعتقاد زن ایرانی به وحدانیت خداوند متعال است. اما چیزی که در جامعه امروز ایران عجیب می نماید پایان نیافتن دیدگاه های انتزاعی که برخواسته از نگاه دیگری است که حاضر خودش را با دو عنصر زمان و مکان تطبیق بدهد.مگر نه این است که ما بر این امر هستیم فقه شیعه، پویا و همراه با زمان است که بیانگر اعتلای دین پیامبر اکرم (ص) است .
پس چرا برخی از افراد و جریان ها نمی آیند تحولات فکری و شگرفی را در افکار و رفتار اجتماعی خود نسبت به جایگاه زنان ایجاد کنند. دگرگونی هایی را که لازمه زندگی امروز ما است و چرا پدیده تحول اجتماعی و زمان را در رفتار خود قرار نداده اند در میان علما و بزرگان دین ما، فتاوی حضرت امام (ره) یکی از بزرگ ترین فتاوایی بود که نقش، هویت و جایگاه زنان را در جامعه پویا وًانقلابی احیاء وتثبیت کرد.
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان افزود : اگرچه نیاز است تا ما بیش از امروز به نقش تاثیر گذار زنان در طول تاریخ نگاهی واقع بینانه و تحقیقی داشته باشیم.چنانکه در تاریخ بیهقی و بلعمی و از همه مهم تر شاهنامه فردوسی به سه نقش مهم بانوان که در بستر جامعه و تاریخ ایفا کرده اند به کمال پرداخته است. شاهنامه فردوسی از یک سو به نقش اسطوره ای زنان و نقش حماسی و سیاسی زنان اشاره کرده است.
سفیر پیشین ایران در فرانسه همچنین به نگاه ها و برخوردهای برخی از افراد در جامعه نسبت جنس زن اشاره کرد و یادآور شد: مگر می شود در دنیای امروزی زیست و نقش زنان را نادیده گرفت و معتقد بود که بانوان یک جامعه متابولیسم ذهن شان با جنس مذکر متفاوت است. مگر نه این است که در دنیای امروز زنان به فضا می روند، فعالیت های علمی دارند و چگونه یک بانوی بزرگ می تواند اسطوره ریاضیات و فیزیک قرن باشد. چگونه است که یک بانوی متفکر می تواند در ساحت اندیشه، فلسفه و فقه صاحب نظر باشد. بنابراین نمی شود از یک سو این گونه به جامعه زنان نگریست و ازسوی دیگر برای بخش قابل توجهی از جامعه محدودیت قائل شد.
سفیر سابق ایران در سازمان ملل به نقش بانوان در تدوین و تکوین و تحول تاریخ بشر اشاره کرد و گفت: بانوان در تمام اعصار و تحولات تاریخ پیشگامان جدی نهضت بیداری اسلامی بودند. نمونه اش در همین کوبانی، در منطقه کردستان است.کوبانی توانست اسطوره قدرت و دولت را توسط همین زنان در هم بریزد. چگونه است که زنان می توانند نهضت بیداری اسلامی را در سرزمین های اسلامی رقم بزنند امروز نمی توان دانشگاه، مرکز تحقیقات و یا یک مرکز علمی را پیدا کرد که در آن، بانویی و زنی دارای مقام علمی در آن وجود نداشته باشد.
وی همچنین در ادامه در مورد نقش زنان گفت: بسیاری از معماران اندیشه و فلسفه زنان هستند امروز بسیاری از صاحب نظران علم اقتصاد، بازگانی و مدیریتی توسط زنان هستند پس چرا عده ای هنوز به گونه ای دیگر و با طرز فکری دیگر به زنان جامعه می نگرند و دوست دارند آنان را مهجور نگاه دارند.به زعم من آنچه که زنان به دست آورده اند جهاد و تکاپوی تک تک زنان فعال و پویای امروز است.
خرازی در ادامه یادآور شد: اعتماد به نفس قشر فعال جامعه باید بیش از پیش گسترش پیدا کند. اگر این چنین شود می توانیم ادعا کنیم زن ایرانی از بسیاری از زنان دیگر پیشگام تر است. چنانکه بسیاری از زنان ما پیشگام دنیای اسلام بوده اند و امروز این موفقیت جای تبریک و افتخار دارد که شما زنان ایرانی نماد، الگو سمبل دنیای اسلام شده اید.
خرازی در ادامه به مهم ترین نقش زنان در سیاست اشاره کرد و گفت: علاوه بر همسر داری و تربیت فرزند زنان باید نقش اجتماعی خودشان را به عنوان متفکران جامعه امروز بازی کنند.
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان یادآور شد: بانوان بزرگ و نام آور ایران؛ اکنون جامعه ما مشتقاق تلاش و تکاپوی شماست. اگر شما تلاش کنید و این مجاهدت را ادامه دهید خداوند بشارت موفقیت شما را می دهد.
وی همچنین به ویژگیهای زن مسلمان و متدین پرداخت و گفت بانوان در عین حال اینکه پاسدار فضیلت های دینی خوی بایست باشند باید پیشگامان عرصه علم و دانش وفنون و کنش گرانً دین و فرهنگ باید باشند
خرازی با اشاره به تاریخ اسطوره ها و نمادها در جهان پرداخت که بنیاد هرتحول و اغاز هر حرکت بیداری نقش بی حد و مرز بانوان در آن مشهود بوده است.
شنبه 29 فروردين 1394 5:12
آخرين تاريخ بازديد : چهارشنبه 3 بهمن 1403 23:30:10