نگاه امام خمینی(ره) به سیاست خارجه دیپلماتیک و حرفه‌ای بود
رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان اظهار داشت: شخصیت حضرت امام یک شخصیت موسس بود. ایشان هزمان که تلاش داشتند تا نظام شاهنشاهی فرو بریزند، کمر همت به تاسیس سیستم جدید هم بسته بوندد.

دکتر صادق خرازی با بیان اهمیت شناخت شخصیت والای حضرت امام خمینی(ره) و تفکرات ایشان برای درک هرچه بهتر ادبیات سیاسی ایران افزود: اهمیت وحد امت اسلام در کلام حضرت امام خمینی مباحث جدید را در سیاست خارجه ایران وارد نمود.

وی ادامه داد: واژگانی چون مستضعفین در برابر مستکبرین، مظلومین زمین در برابر مغضوبین زمین در کلام امام شکل دهنده سیاست خارجه ایران بود. ارتباط کلام امام با واقعیت های دنیای جدید و وضعیت آن روز جهان، که برخی تحت تاثیر تفکرات سوسیالیستی بوده و برخی دیگر چشم به غرب داشتند، بسیار مهم بود.

خرازی همچنین با اشاره به مقاومت فلسطین در برابر جنایات رژیم صهیونیستی تصریح کرد: انتفاضه اصیل پدیده فرزندان امام است که حیات معنوی اش را بیش از هفت دهه تحت سلطه صهیونیسم، حفظ کرده است

مجاهدین انقلابی چپ در قرن بیستم، ادبیات سیاسی آن روزگار را تحت تاثیر قرار دادند اما موسس نبودند. حال آنکه این امام بود که در قامت یک موسس ظهور پیدا کرد. نهضت های بیداری جهان اسلام در دوران معاصر تحت تاثیر کلام و واژگان کلیدی در ادبیات سیاسی امام هستند

خرازی ادامه داد: به همین سبب است که سیاست حارجی ما ایدئولوژیک می شود. وی خاطر نشان کرد که داشتن ایئدولوژی سیاسی در روابط دیپلماتیک پدیده مضمونی نبوده و تنها منحصر به ایران هم نیست. در همین راستا وی با بررسی ایدئولوژی سیاسی در کشورهایی نظیر ایالات متحده امریکا و جمهوری فرانسه، به اهمیت برخورداری از یک دیدگاه منسجم سیاسی در روابط بین الملل اشاره کرد و ایدئولوژی روابط خارجی ایران را منبعث از رهنمودهای امام راحل دانست.

این دیپلمات باسابقه سپس ادبیات مکتوب در حوزه دیپلماسی اشاره کرد و یادآور شد که نویسندگان غربی در کتب مختلف به اهمیت ایران اذعان دارند و تاثیر ایران را در دنیای اسلام و مناسبات جهانی تشریح کرده اند. وی در ادامه تصریح کرد که امروزه علاوه بر متفکرین حوزه دیپلماسی اکثر دست اندرکاران سیاست بین الملل هم در دنیای واقع با قدرت بازدارندگی ایران مواجهند و به همین سبب است که ایران در عمل و نظر سیاسی از جایگاهی ممتاز برخوردار است.

مشاور ارشد سید محمد خاتمی با بیان اینکه " سیاست خارجی ایران دارای پیامی تاثیرگذار است" تاکید کرد: اگر بخواهیم امام را در سیاست خارجه بشناسیم باید به وضعیت خودمان در عرصه بین الملل نگاه کنیم. جایگاه امروز ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای در امتداد اندیشه های درخشان امام است. وی سپس با انتقاد از برخی بدسلیقگی ها و اشتباهات در سیاست خارجه در دولت پیشین ادامه داد: متاسفانه در دوره ای اسیر جریان های خاص شدیم که مسیر مارا منحرف کرد و گرنه ما امروز می توانستیم پیشرفت های بیشتری داشته باشیم.

وی افزود: دستاوردهای امروز در عرصه سیاست خارجه حاصل اندیشه های امام به عنوان موسس یک جریان سیاسی است و امروزه با تلاش دوستان و برادرانمان در عرصه دیپلماسی شاهد این هستیم که 6 قدرت بزرگ جهان به همراه اتحادیه اروپا در بالاترین سطح، با ایران بر سر میز مذاکره می نشینند و تا مذاکرات به نتیجه نرسد حاضر نیستند میز مذاکره را ترک کنند. وی این دستاورد مهم را حاصل همردلی و همکاری همه ارکان نظام دانست و افزود بی شک چنین موفقیتی در عرصه دیپلماسی بدون همراهی و پشتیبانی همه دلسوزان در همه ارکان نظام حاصل نمی شد.

رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با ارزیابی عملکرد دولت تدبیر و امید در حوزه سیاست خارجی اظهار داشت: دولت یازدهم در شرایطی سکان قدرت را در دست گرفت که تصور رایج در دنیا بر این بود که نفی هولوکاست محور سیاست خارجی ایران است و  6 قطع نامه ناعادلانه و ظالمانه هم بر ضد ما صادر شده بود و با حجم عظیمی از تحریم ها روبرو بودیم. این همه درحالی است که ایران موقعیت ویژه ای از نظر ژنو پلوتیک دارد.

وی اضافه کرد: دولت یازدهم در شرایطی که دولت را تحویل گرفت که هردلار درامد ایران 37 سنت برایمان هزینه داشت. درست در زمانی که مردم ایران گرفتاری های بسیاری داشتند افراد معدودی هرجور خواستند پولهای مردم ایران را جابجا می کردند.

دکتر صادق خرازی در پایان تاکید کرد: در همین ماجرای اخیر منطقه ای ایران و همسایگانش خواهیم دید که عربستان دست نیاز به سوی ایران دراز خواهد کرد تا مشکلش حل شود و این دستاور همه ی ارکان نظام است که با تلاش همکاران ما در حوزه دیپلماسی بدست آمده است.


شنبه 30 آبان 1394  11:59

آخرين تاريخ بازديد : جمعه 2 آذر 1403  18:47:12
تعداد بازديد از اين خبر : 10703
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما