درخصوص مجموعه باغ گلستان

آنچه طی شش ماهه گذشته که توفیق خدمتگزاری شما عزیزان را در معاونت آموزش وپژوهش داشتم صورت گرفته درمرحله اول توفیق الهی و بعد تلاش همکاران عزیز بوده که امیدوارند تا آبرویی را برای ممکلت کسب کنند.

        معاونت آموزش وپژوهش به تعببیری فراتر ازگذشته خود شده است و در واقع ادارات کل تحقیقات اسلامی وهماهنگی های فرهنگی هم به این معاونت محول گردیده است درحقیقت با این توصیف درنهادهای فکری، آموزشی و فرهنگی نوعی هماهنگی بعمل آمده و اقداماتی نیز انجام شده است. زمینه بحث بنده در بعد شکل و محتوایی خواهد بود.در بعد محتوایی ، برنامه هایی که طی شش ماه گذشته حداقل در محدوده دفترمطالعات سیاسی وبین الملل انجام شده واقعا افتخار آمیز است که البته امید به آینده ای بهتر و تلاش روزافزون باید مرتفع کننده نواقص موجود باشد.

        درنشریات دفترمطالعات و از جمله مجلات مختلف در واقع انظباط خاصی چه از لحاظ محتوایی و چه شکلی رخ داده است که جلساتی هم عزیزان دراین مورد داشته اند. کنترل مقالات بصورت جدی پیگیری می شود نوع مقالات متناسب با اوضاع روز تقریبا واضح تر شده است و در ادبیات و ویراستاری دقت بیشتری صورت می گیرد. درمورد چاپ کتب نیز باید ذکر کرد که جلسات شورای کتاب جدی تر وهمچنین اساس نامه ای برای این شورا تدوین گردیده است.

        چند نکته ای هم وجود دارد که علی رغم تلخی های حاکم بر آن باید به لحاظ ضرورت دانستن، آنها را بپذیریم. اولا” : در فراز و نشیبهایی که دفتر مطالعات سیاسی وبین المللی داشته نیاز به اصلاح تصویر خود وجود دارد. ما باید تلاش کـنیـم تا در مجموع نهادهای علمی و تحقیقاتی کشور، ما را جدی تر بگیرند که البته به خواست خداوند این تلاش مشهود می باشد.

ثانیا”: انتظاراتی که نهادهای مختلف از مجموعه مطالعاتی وزارت خارجه دارند را برآورده کرده که مقتضیات جامعه امروز ما هم این را طلب می کند.

        یکی از نکاتی که باید به عرض برسانم ، موضوع کتابخانه سیاست خارجی است که برادران در جلساتی که داشته ایم پیشنهاد کردند و به همت دوستان درحال پیگیری است که خود خدمتی عظیم و فرخنده به جامعه علمی مطالعاتی و دانشگاهی کشور محسوب می شود که باید بدون محدودیت درخدمت اهل مطالعه و پژوهش قرارگیرد.

        متاسفانه واقعیت نظام دانشگاهی کشور بسیار ناگوار است ، چرا که اساتید در فقر علمی کامل بسر می برند. البته تعبیر بـسیـار تـلخـی است ولی واقعیتی مشهود انگاشته می شود و آنچه در دانشگاه های کشور به عنوان منابع محسوب می شوند منابع خارجی بسیار عقب تر قرار گرفته که امیدواریم این کتابخانه تخصصی بستر مناسبی جهت اهل فکر کشور قرار گرفته و تاثیر گذار در ادبیات سیاسی مملکت باشد.

واما در بعد ساختای این مجموعه، یک نوع رفتار التفاطی بر سازمان اداری ما حاکم بوده و بواسطه عدم طرحی جامع ، بـا تـمامی کـارها براساس سلیقه برخورد شده و به لحاظ مدیریتی نیاز به تامل وجود دارد البته من قصد نقد مدیریت های قبلی را ندارم و منظور از روش التفاطی ذکر ابعاد منفی نیست وصرفا اشاره به نوعی ناهماهنگی و عدم هارمونی دقیق است . زیرا برادرانی که در گذشته مشغول فعالیت بودند در بوجود آوردن چنین مجموعه ای که در دست ما قرار گرفته سهم تعیین کننده داشته اند.ولیکن ما باید آنچه آنها آنرا بوجود آورده اند از وجود به استفاده بهینه تبدیل کنیم.

اما نکته ای را که می خواهم عرض کنم درحقیقت نقد مشکلات بعد از انقلاب است. ودرحقیقت پس از گذشت 20 سال باید بر اساس تجربیاتی که کسب کرده ایم بتوانیم با توجه به استانداردهای علمی وبین المللی فعالیت خود را مستقر کنیم . بعنوان مثال بیش از   80   %از کار مدیرکل دفترمطالعات سیاسی جنبه اجرایی داشته و یا ساختمانی با کاربری آموزشی ساخته می شود ولی در امورتحقیقاتی ازآن استفاده می شود. درمجموعه ای دیپلماتیک که بافت سیاسی خارجی را داراست و از لحاظ ضرایب امنیتی واطلاعاتی باید حلقه یک قرار گیرد درکنارش بافت کارمندی ، تحقیقاتی، کارگری و دانشگاهی بوجود می آید که تمامی اینها باید به لحاظ مدیریتی توجه ای خاص شود که البته گامهای موثری هم برداشته شده است.

این ساختمان که درحال حاضر در آن هستیم از سرمایه های کشور محسوب می شود و کاربری آن باید یک کاربری ملی باشد و به هیچ وجه نباید فعالیت اداری در آن صورت گیرد.

ما نیاز به یک نهاد انتشاراتی داریم اما این نهاد نباید در منطقه ای قرار گرفته باشد که ارزش هر متراژ زمین آن به فرض 400 هزار تومان است چرا که مقرون به صرفه اقتصادی نیست. سازمان ایرانی مجامع بین المللی، طبق آمار موجود درسالهای اخیر استعداد درآمد زایی داشته و طبق قانون به حساب خزانه ریخته و می تواندجوابگوی بعضا نیازهای موجود باشدو حتی نوعی استقلال در هزینه و بودجه بوجود می آورد.

پیشنهاد دیگری که وجود دارد ، این است که مجموعه باغ ودفترمطالعات سیاسی و کتابخانه تخصصی را به هم پیوند زده و ناحیه جنوبی مجموعه بطورکلی مربوط به اقدامات مطالعاتی ،فرهنگی، پژوهشی وخدمات فرهنگی پژوهشی شود.

همچنین ما 50 میلیون سند داریم که هویت ملی تاریخی ما را تشکیل می دهند که متاسفانه ازلحاظ نگهداری و سرویس دهی در وضعیت بسیار نابسمان و اسفباری قرار دارد. که البته طرح جامعی برای این کار تهیه شده که اگر وزارت خارجه مساعدت لازم را بعمل آورد از این حالت خارج خواهیم شد.

یکی از نابسامانیهای دیگر وضع باغ این محل است . که دراین مورد شاید نقدی که بعضی ازدوستان در وضعیت اقتصادی فعلی به بنده دارنددرخصوص بازسازی قسمتهایی از این ساختمان است که مربوط به مجموعه باغ هم می شود که باید به عرض برسانم با توجه به ابعاد مختلفی که در این زمینه وجود دارد لزوم مرمت و بازسازی کاملا جدی است که البته باید ناگفته نماند هزینه هایی هم که صورت گرفته از منابع وزارت خارجه نیست و به لحاظ مسولیتی که شهرداری درقبال فضای سبز وبطور کلی زمینهای بالاتر از هزار متر دارد و همچنین ارتباطی که ما داشته ایم این هزینه ها را شهرداری تقبل کرده است و بطور کلی فعالیت های مطالعاتی از قبیل اصلاح گونه ها و کلیه بازسازی ها را متعهد شده است . درحقیقت این مجموعه باغ به استثناء باغ انگلیسی ها وترک ها که دراین منطقه قرار دارد بی نظیر محسوب می شود.

به هرحال با توجه به اقدامات موثری که صورت گرفته است در مجموع بنده افق روشنی را برای معاونت آموزش وپژوهش بویژه نهاد مطالعاتی آن می بینم که البته بایدفضای موجود کشور و متقابلا خارج را از درک کنیم تا بتوانیم با همکاری بین اعضاء‌ تحولی اساسی بوجود آوریم.

 

         



يکشنبه 9 اسفند 1377  14:12

آخرين تاريخ بازديد : دوشنبه 3 دى 1403  0:56:1
تعداد بازديد از اين خبر : 6798
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما