مناظره دکتر سید محمد صادق خرازی و آقای حسین شریعتمداری




 شریعتمداری:آقای روحانی گفتند همه تحریم ها به طورکامل لغو خواهد شد اما نشد/خرازی:رویه شدن برجام،خیانت است.

 

وی گفت : خبرنگار کسی است که مسئولیت ابلاغ خبر و گزارش را دارد و نیازمند آزادی بر اساس قانون است .

 

خرازی در ادامه افزود: هر چه دست خبرنگاران را بر اساس چارچوبها و قانون اخلاق باز بگذاریم رسانه هایشان قدرت نفوذ بیشتری پیدا می کنند و خبرنگاران این رسانه ها نیز آزادانه و با شجاعت و صبوری فعالیت می کنند .

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا جایگاه اصحاب رسانه و خبرنگاران را در ایران مطلوب می دانید گفت : تا آنجا که من اطلاع دارم خوب نیست و شجاعتی که باید داشته باشند ندارند زیرا اگر صریح صحبت کنند مورد پرسش واقع می شوند و اگر قوی عمل کنند گرفتار می شوند و این مخصوص یک جریان فکری نیست .

 

این کارشناس سیاسی گفت : خبرنگاران در سطح پایین اقتصادی هستند در حالیکه در دنیا سال بازنشستگی خبرنگاران با دیگر کارمندانشان متفاوت است و خبرنگاران 15 یا 18 سال بازنشسته می شوند .

خرازی افزود : من هشتاد تا صد دوست خبرنگار دارم و هیچ کدامشان وضع زندگی مناسبی ندارند .

 

در بخش دیگری از این برنامه هم مدیر مسئول روزنامه کیهان گفت : کار خبر و خبرنگاری از آنجا که گزارش واقعیات است نوعی خدمت محسوب می شود و طبعا در برخی مواقع خبرنگاران با چالش روبرو می شوند .

 

حسین شریعتمداری افزود : خبرنگار باید شجاع و صبور باشد و خبرنگاری با پشت میز نشستن و زیر کولر بودن سازگاری نداردو خبرنگار باید وارد معرکه شود .

 

 

وی گفت : مثلا در بحث حقوق های نجومی ما وارد موضوع شدیم و اسنادی را به دست آوردیم که سخت هم نبود و خیلی ها دنبال این بودند که این اسناد از کجا بیرون رفت .

 

شریعتمداری افزود : در این مورد برخی مسئولان پشت تریبون آمدند و از کسانی که فیش های نجومی را مطرح کردند تشکر کردند اما برخی از همین ها دنبال این هستند که چه کسی فیش ها را لو داد .

 

وی گفت: مهم این است که خبرنگار و رسانه کارش را درست انجام داده باشد و از دایره حق بیرون نرفته است و برای مردم کار کرده باشد و واقعیت را غیر واقعی تفسیر نکند .

 

شریعتمداری گفت : اگر قرار باشد کار خبرنگاری این چنین باشد چالش هم ایجاد می شود .

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه که آیا اکنون خبرنگاران نزد مسئولان یا صاحبان قدرت جایگاه دارند افزود : خبرنگاران در میان مردم جایگاه خوبی دارند و مثلا یک روزنامه یا نشریه یا در فضای مجازی وقتی به جای اینکه به مسائل اصلی بپردازد و حاشیه سازی کند و اذهان را از مسیر اصلی به انحراف بکشد طبیعی است که مورد احترام مردم نیست چرا که برخی روزنامه ها برای برخی جریان ها جاده صاف کن می شوند .

 

وی گفت : البته این جایگاه در مجموع معتبر و خوب است و به قول معروف احترام امام زاده را متولی آن نگه می دارد و اگر قرار است رسانه ای مطلوب باشد باید از مطلوبیت خود شواهدی را ارائه کند .

00:0003:34

 

مدیر مسئول موسسه کیهان  گفت: فراتر از اینکه دریافت کنندگان حقوق های نجومی چه میزان  گرفته اند  مسئله اصلی این است که این افراد هیچ گاه نمی توانند به فکر مردم باشند.

 

حسین شریعتمداری در ادامه برنامه نگاه یک  شبکه یک سیما  افزود: کسی که ماهی دو یا سه بار در جلسات هیئت مدیره شرکت می کند و چند ده میلیون پاداش می گیرد این آدم با اقتصاد  مقاومتی همخوان نیست و نمی تواند به فکر مردم باشد.

 

صادق خرازی دیگر مهمان این برنامه در پاسخ به سوالی  مبنی بر اینکه حیطه آزادی بیان در رسانه ها چطور تعریف می شود؟ گفت: امنیت مهمترین  مقوله کار خبرنگاری است و اگر خبرنگاری امنیت نداشته باشد کارش با مشکل مواجه می شود و مهمتر از امنیت این است که خط قرمز ها  تکان بخورد.

 

وی افزود : مثلا خط قرمزها برای  یک رسانه و یک رسانه دیگر تغییر کند و یا اینکه  خط قرمزها ها با تغییر دولت ها  در یک رسانه  دستخوش تغییر شود .

 

خرازی گفت : همین بحث حقوق های نجومی که  اعلام آن  جزو شجاعت های خبرنگاران بود چرا در دولت قبل در بحث 3000 میلیارد تومان  رخ نداد چون خبرنگاران  احساس امنیت نمی کردند .

 

این کارشناس مسائل سیاسی افزود : مهمترین مولفه این است که قانون نباید  مرزها را  تغییر دهد  ؛ خوب خوب است  و بد بد است ؛ حلال حلال است و حرام حرام .

 

خرازی گفت : باید چارچوب منافع ملی حفظ شود  و اگر به ارزش ها  هجوم برده شود  خلاف مسیر مصالح  ملی عمل شده است .

 

وی افزود : سوال اصلی اینجاست که تشخیص دهنده مصالح ملی کیست ؟ اگر خط قرمزها  را  مکان و زمان تغییر دهد دچار اشتباه بزرگی شده ایم .

 

وی گفت : رسانه ها  بی تردید  با چشمان تیزبین شان می توانند  موجب اصلاح جامعه  شوند ویا جامعه را  به ابتذال و فساد بکشانند و اگر مراقبت کنیم  و همه خوبی ها و بدی ها  بر اساس معیار قانون باشد مشکلی نخواهیم داشت و برخی اوقات که  گرفتار سلیقه می شویم خطرناک است .

 

در ادامه برنامه حسین شریعتمداری گفت: آقای خرازی فرمودند که همه رسانه ها  به فیش های نجومی پرداختند در حالی که  این گونه نبود و برخی از این فیش های حقوقی  دفاع کردند و وقتی ما نخستین بار بحث این فیش ها را مطرح کردیم  خیلی از روزنامه ها در جهت حمایت از دولت  به ما حمله کردند  و توجیهاتی داشتند که مثلا این دریافتی ها بر اساس قانون بوده است  و افشا گری های  ما را را نشانه مخالفت با دولت دانستند.

 

وی گفت: برخی هم این افراد را  کارآفرین خواندند و گفتند اگر اینها کنار بروند  در حوزه  کاریشان ثلمه و فاجعه ایجاد می شود و بعدها که موضوع جلوتر رفت برخی ها کمی به آن پرداختند .

 

شریعتمداری گفت: آقای خرازی فرمودند که  چرا آن موقع برخی  رسانه ها به موضوع 3000 میلیارد تومانی نپرداختند  که باید پاسخ دهم  آنها دزد بودند  و کار دزد  دزدی است  و کار گرگ حمله به گله است  اما  صاحبان فیش های حقوقی  چوپان بودند  و انتظار نمی رفت به بیت المال دستبرد بزنند .

 

وی افزود : البته ما  قبل از همه به مسئله 3000 میلیارد تومان پرداختیم  و حتی نام بانک  تات را هم بردیم  اما  اینکه  3000 میلیارد تومان سوءاستفاده شده است از ابتدا نمی دانستیم .

 

مدیر مسئول  موسسه کیهان  گفت : آقایان می گفتند مه آفرید  که متهم اصلی  پرونده  3000 میلیاردی بود کارآفرین است و چرا باید مجازات شود  و باید از او استفاده کرد .

 

 

شریعتمداری افزود : شهرام جزایری به تعدادی از روزنامه  ها کمک های کلان کرده است و معلوم است  که فلان روزنامه هیچ گاه علیه او موضوع نمی گیرد  و اینکه می گویند  خبرنگار باید شجاع باشد یعنی این  .

 

وی گفت : در بحث فیش های حقوقی مسئله فراتر از مبالغی است که آقایان به غارت بردند  و برخی روزنامه ها  می گویند که مگر چقدر پول گرفته اند ؟

 

شریعتمداری افزود : اینکه  چقدر برده اند مهم نیست و مثال مانند آن  موقعی است وقتی به مدیر رستوران اعتراض شد چرا مگس داخل سوپ است گفت ؛ مگر این مگس  چقدر سوپ می خورد؟

 

وی گفت: مسئله اصلی این است که کسانی که حقوق های چند ده میلیونی می گیرند  هر گز به فکر مردم نیستند  .

 

خرازی در ادامه این برنامه خطاب به شریعتمداری گفت : مگر بحث فیش های حقوقی فقط مربوط به این دولت  بود ؟ چرا در آن دولت  ساکت بودید  ؟ همان رئیس جمهوری که  شما طرفدارش بودید در زمانی که  شهردار بود  بدترین فجایع را کرد  که وقتی شهردار جدید آمد  آنها را  مطرح کرد .

 

وی افزود : چرا بحث فیش های حقوقی را  در ادوار مختلف مطرح نمی کنید ؟ خرازی گفت : رئیس دولت قبل  گفت که  مدیران من خط قرمز هستند  اما آقای روحانی گفت من  خط قرمزی نمی شناسم و به معاون اولش  دستور دارد با خاطیان برخورد شود .

 

وی افزود : عدالت ابزار تقواست و تقوا بدون عدالت مفهومی ندارد  .

 

خرازی گفت : همین حقوق های کلان در دولت قبل هم بود  و شما هم اطلاع داشتید  و  بسیاری از مفاسد مالی وجود داشت و هفتصد هشتصد میلیارد دلار پول مردم  به غارت رفت .

 

وی گفت : من همین الان به شما پیشنهاد می دهم که از فردا در روزنامه تان  پیگیری کنید که از آغاز تحریم  چه میزان  پول از کشور خارج شد و بهتر است  زیر نظر  سران سه قوه  کمیته ای بررسی کند که بابک زنجانی ها  چگونه بوجود آمدند .

 

خرازی گفت: در برابر چند میلیارد دلار سکوت رخ داد  و در آن  دو دوره  ریاست جمهوری  مطابق  کل  فروش نفت ایران درآمد بود  اما شما از مدافعان  دولت نهم و دهم بودید  و تا روز آخر حمایت کردید .

 

وی گفت:‌بی انضباطی مالی در کدام دولت به وجود آمد مگردر دولت احمدی نژاد نبود؟ 

 

شریعتمداری خطاب به خرازی گفت: روزنامه نگار باید با سند صحبت کند.

 

وی افزود: دولت احمدی نژاد در دوره اول و اواسط دور دوم دولتی بود که از لحاظ خدمت، شما انگشت کوچکش هم نمی شوید.

شریعتمداری گفت: دولت از زمانی دچار انحراف شد که مثل اصلاح طلبان شد .

 

وی خطاب به خرازی افزود: آن موقع که ما انتقاد می کردیم شما ایران نبودید و من دو بار به دادگاه رفتم و اتفاقا ان موقع که ما انتقاد می کردیم دوستان شما به به میگفتند.

 

شریعتمداری گفت: ما بودیم که در زمان آن دولت گفتیم چرا آقای فلانی را به کار گرفتید و ما بودیم که گفتیم چرا برخلاف نظر رهبری 11 روز خانه نشین شدید و چرا در کیش فلان کارها شد و چرا پانته آ را به کار گرفتید.

 

وی افزود: ما به آقای روحانی و معاون ایشان احترام می گذاریم اما ایا با حقوق های نجومی برخورد کردند.

 

شریعتمداری گفت: آقای نوبخت سخنگوی دولت، اول گفت من به خاطر حقوق های کلان آقای فلان از مردم عذر خواهی می کنم و چندروز بعد گفت ایشان ذخیره نظام هستند و بزرگترین امانتدارند.

 

وی افزود:‌ حضرت علی (ع) میله آتش را به صورت عقیل نزدیک کرد در حالی که عقیل فقط یک من گندم می خواست نه 300 میلیون تومان حقوق ماهانه .

 

شریعتمداری خطاب به خرازی گفت: اینکه از 700 و 800 میلیارد تومان صحبت می کنید از شما تعجب می کنم و اگر عوام این حرف ها را بزنند تعجبی ندارد.

 

وی افزود: خزانه دولت دخل بقالی که نیست.

 

خرازی گفت: سازمان برنامه را منحل کردند تا هر کاری بخواهند بکنند.

 

شریعتمداری هم درادامه گفت: برای اینکه دست تو خزانه دولت کنیم نیازمند مصوبه مجلس هستیم و چرا خدمات عمرانی دولت در آن زمان را نمی بینید .

 

خرازی در ادامه گفت: من برای اقای شریعتمداری متاسفم که خدمات دولت های دیگر را نادیده می گیرد.

 

شریعتمداری در پاسخ گفت: شما دو مورد از خدمات دولت روحانی را بگویید.

 

خرازی در پاسخ گفت: دولت کنونی وارث دولتی پر از فساد اداری بود که هنوز نتوانسته است جمعش کند.

 

وی در ادامه گفت: اگر دولت و رئیس دولت آمد و دستور مبارزه با فساد داد باید تقدیر شود.

 

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: الان آقایان یاد گرفته اند و در روزنامه هایشان مرتب دولت را می کوبند مگر مقام معظم رهبری در طلیعه سال نو نگفتند که مراعات دولت را کنید؟‌ 

 

وی گفت: همین روزنامه کیهان از اول سال تا کنون چه حیثیتی از دولت برده است؟‌

 

00:0003:

خرازی افزود:‌یکی از بزرگترین مشکلات این است که اعداد و ارقام زیادی در دولت قبل مشخص نیست کجاست  و باید اینها مشخص شود.

 

وی گفت: درست است  که خزانه داشته ایم اما خارج از خزانه خرج کردند وبه آقای طهماسب مظاهری گفتند فلان پول را بده و چون نداد عزلش کردند.

 

خرازی افزود: پول هایی توسط این آقایان داده شده است که خصوصی می  گویم .

 

وی گفت: درسفرهایشان پول هایی را توزیع می کردند که به جای رفع بدبختی کار آفرینان ، از چین واردات می کردند.

 

شریعتمداری خطاب به خرازی گفت:‌دولت کنونی دست بیل وارد کرده است و من سندش را دارم.

خرازی گفت: دست بیل هم وارث همان قوانین دولت قبل است.

 

شریعتمداری گفت: قبلی ها که ال سی برای دست بیل باز نکرده بودند.

 

خرازی هم گفت: اگر قرار به هو کردن باشد شما از روزی که مدیر مسئول کیهان شدید یک قلم مثبت دردفاع از کشور ننوشتید و من حاضرم با شما پیمان ببندم که اگر فردا همه کارآفرینان و چهره های فرهنگی درباره شما داوری کنند معلوم می شوند چه کارنامه ای دارید.

 

خرازی ادامه داد: نمی شود همین طور تهمت زد و اهانت کرد؛ فکر می کنید روزنامه کیهان چون چراغ قرمز ندارد هر کاری می تواند بکند.

 

شریعتمداری هم گفت: همین آقایانی که مثال می زنید برادرانشان متهم به فسادند، چرا برخورد نمی کنید؟

 

خرازی هم گفت: شما که ادعا می کنید از فساد دولت قبل می گفتید چرا 6 سال بعد گفتید،

که شریعتمداری گفت:‌بروید آرشیو کیهان را ببینید تا معلوم شود ما چه زمانی انتقاد می کردیم و اگر بررسی کنید برخی دوستانتان از اظهار نظرهایشان شرمنده می شوند.

 

خرازی گفت: دوستان ما که آن موقع زندان بودند و  شما آزادانه حرف می زدید.

 

شریعتمداری هم گفت: آنها که زندان افتادند وطن فروشی کردند.

 

وی افزود: من خواهشم از آقای خرازی این است که هر چه می گوید سند بیاورد.

 

مجری برنامه در حال برقراری آرامش بود که شریعتمداری خطاب به او گفت بنی آدم اعضای یک پیکرند اما بعضی اوقات به هم می پرند.

 

خرازی در ادامه گفت: اگر دولت و رئیسش آمد و دستور مبارزه با فساد را داد باید تقدیر شود و این دولت وارث بسیاری از اخلاق های بد بوده است.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما اقدامات دولت در مقابله با موضوع فیش های نجومی را قابل دفاع می دانید؟‌افزود:‌تا جایی که من اطلاع دارم هم آقای جهانگیری و هم آقای روحانی اهتمام جدی دارند و با نزدیکانشان هم برخورد کردند.

 

شریعتمداری گفت:‌کاش می فرمودید کجا برخورد کردند؟‌ آنچه که ما می بینیم برخورد نیست.

 

وی ادامه داد: آن موقع که رئیس جمهور به آقای جهانگیری نامه نوشت ما نامه را منعکس و تقدیر کردیم که چنین اقدام شایسته ای صورت می پذیرد و امیدوار بودیم بقیه همراهی کنند تا اینکه بعدا فیشی به دست آمد و آقایان تکذیب نکردند و یکی از آقایان مبلغ صد ها میلیارد تومان پاداش غیر موجه گرفته بود که نمی خواهم اسمش را ببرم.

 

شریعتمداری گفت:‌فلان آقا را اول برکنار کردند و بعد عضو هیات مدیره همان شرکتی شد که از مدیریت آن برکنار شده بود.

 

وی افزود: دولت نهم که سرکار آمد تا چند ماه می گفت مشکلات از دولت قبل است در حالی که یکی از همین آقایان  دولت کنونی درباره رفتار مشابه دولت قبل می گفت تا شش ماه می توان این حرف ها را زد اما باید بعد از شش ماه دیگرخودت را با عملکردت اثبات کنی.

 

شریعتمداری گفت:‌ اگر از دولت قبل فیش نجومی دارید بیاورید تا ما فردا منتشر کنیم اما اگر ندارید و می خواهید رد گم کنید که چیز دیگری است.

 

وی افزود: ما خدمات دولت کنونی را هم مطرح می کنیم و برخی اوقات خدماتی را از این دولت مطرح کرده ایم که روزنامه هایی که برای این دولت سینه چاک می کنند آنها را مطرح نکرده اند.

00:0003:47

 

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: برجام یکی از قصه های پرغصه ای است که اتفاق افتاده است ،‌اول باید مشخص کنیم که برجام آیا یک معجزه بود یا فاجعه تاریخی که اتفاق افتاد.


صادق خرازی در ادامه برنامه نگاه یک شبکه یک سیما افزود : ما نباید تصور کنیم که برجام یک نقطه حقیقت مشفقانه است و واقعیت آنچنانی اشتباه است ،‌ برجام ابزار است نه هدف.او گفت: اعتقاد دارم که رسانه ها در ماجرای برجام تلاش بسیار می کنند برای آشنا سازی مردم با ابعاد مختلف برجام برخی تلقی می کنند که با موضوع برجام اعتقاد ایران و آمریکا جلب می شود و مسائل میان این دو حل می شود، اساساً برجام موضوعی نبود که بخواهد ارتباطی به مسائل ایران و آمریکا سرو سامان بدهد و بخواهد مناسبت های میان این دو کشور را تلطیف کند ، برجام دریک دایره و نقطه خاص آن هم تحت عنوان مذاکرات هسته ای ایران بود که سقف و کف مشخصی داشت و مذاکره کنندگان هم در واقع مسئولیتی مشخص داشتند.

 

این فعال سیاسی و رسانه ای افزود:‌ یاد دارم که دوستان مذاکره کننده ما اجازه نداشتند خارج از موضوع مذاکرات هسته ای حرفی بزنند. این چارچوب از سوی رهبری تعیین شده بود، دراین مسیر برجام تحولات بزرگی را در پی داشت البته هم از جانب مخالفین و هم موافقین برجام .غلوهایی هم صورت گرفت

 

وی ادامه داد : خصومت آمریکایی ها قبل و بعد از برجام ادامه داشت و دارد و بنا نبود که با برجام این خصومت ها پایان یابد و برجام مشکلات فی مابین را حل کند اما برجام توفیقاتی هم برای کشور به همراه داشت اما اگر برجام بخواهد رویه شود یکی از بزرگترین خیانت ها به کشور است ، برجام برای یکبار بود آن هم در مقطعی که ایران درگیر 6 قطعنامه تحریمی و 12 قطعنامه آژانس اتمی سازمان ملل متحد بود.

خرازی گفت:‌ برجام در مقطعی برجام شد که کنگره آمریکا کاهش فروش نفت ایران را عملی کرده بود و هر 6 ماه یکبار تصمیم می گرفت 20 درصد از فروش نفت ایران را کاهش دهند زمانی که دولت جدید بر سر کار آمد زیر 800 هزار بشکه نفت توانایی فروش داشتیم در حالی که قبل از تحریم ها دو میلیون و پانصد هزار بشکه نفت می فروخت.

او افزود: روی هم رفته برجام یک واقعه تاریخی دیپلماسی ایران است اما نباید رویه شود ، برجام دارای کف و سقف بود ،‌ برجام سبب شد سیستم اتمی ایران از بین نرود، ‌الان مشاهده می کنیم که آب سنگین ایران را آمریکا خریداری کرد، روسیه از ما اورانیوم 3.7 میگیرد و کیک زرد می فروشد و ما دوباره همان را استفاده می کنیم به روسیه پس می فرستیم در کنار اینها R&D هم در حال تحقق است ،‌تحقیق و توسعه هم وجود دارد.

خرازی گفت: درصحنه بین المللی زمانی می گفتند ایران حق ندارد وارد چرخه سوخت شود و یا دانش هسته ای داشته باشد ،‌ اما الان ایران به 8 کشور توسعه یافته جهان ملحق و به پروژه گداخت هسته ای دعوت شده است و روند برجام می تواند گام به گام تاثیرات مهمی برجا بگذارد.

خرازی نقش رسانه ها را بسیار مهم دانست و افزود: کسانی که مذاکره کردند نباید مورد تهمت کسانی قرار بگیرند که زمانی نظرشان با نظر دولت مغایر بوده است زیرا افراد تیم هسته ای مورد تایید رهبری بودند، رهبری فرمودند که این افراد متدین و پرهیزکار و شجاع هستند.

در ادامه شریعتمداری سردبیر روزنامه کیهان هم به تیتر برخی از روزنامه ها در روز تحقق برجام اینگونه اشاره کرد :" تحریم ها رفت"، " تحریم ها به تاریخ پیوست"، "صبح بدون تحریم"، "خلاص شدیم"،" سلاح بر ایران بی تحریم"، "یک روز خوب برای دنیا" ، "بالاخره روز پایان تحریم ها فرا رسید" ، "برچیده شدن ظریف تحریم ها" ،‌"پیروزی تدبیر بر تحریم" ، "جشن ارزانی و شکست تحریم " و "شام آخر تحریم" .

وی گفت: اینها آتش بیار معرکه بودند ما هم به عنوان یک رسانه ، ‌فضا سازی می کنیم اما اول خط خود را مشخص می کنیم اما عده ای به ما می گویند "کاسب تحریم" ،‌ اما کدام کاسب تحریم است که خواهان حذف تحریم باشد، معتقدم که برجام برای ما چیزی نداشته است ،‌تنها دستاورد برجام که قابل تکیه است عده ای که فکر می کردند و با صراحت می گفتند ما به مذاکرات خوشبین هستیم و آمریکا را کدخدا می دانستند نشان داد که آمریکا قابل اعتماد نیست.

شریعتمداری خطاب به خرازی افزود: ما را وادار به فروش آب سنگین کردند اما این خواسته ما نبوده است ، ما کیک زرد را می گیریم که چه کار کنیم؟ کیک زرد تترا فلور اورانیوم است،‌ ما این را می خواهیم که تبدیل کنیم به هگزا فلور اورانیوم؟ ما حدود 10 هزار کیلو از اینها داشتیم که حدود 9700 کیلو را از ما گرفتند ،‌ از نظر من هیچ یک از تحریم ها برداشته نشده است،‌تحریم های بانکی و باقی برسرجایش است.

او گفت: سویفت باز است اما پذیرفته نمی شود، بانک های ما می توانند در خواست ال سی کنند اما در آن سو پذیرفته نمی شود، پس ال سی باز نمی شود این در شرایطی است که آقای روحانی در روز بعد از برجام گفت که امروز هزار ال سی باز شد، اما ان روز یکشنبه بود و تمام بانک های جهان تعطیل بودند، و البته بعدا این حرف را اصلاح کردند و گفتند قرار بوده است که هزار ال سی گشایش یابد.

این فعال سیاسی و رسانه ای تصریح کرد: هنوز هم که هنوز است هیچ بانکی با ما کار نمی کند فقط دو بانک یکی در ایتالیا و دیگری بانکی ترکیه ای در آلمان است که با ما مراوده دارند.

شریعتمداری در ادامه افزود: ما چیزی بدست نیاوردیم اما آقای روحانی در روز برجام گفتند که همه تحریم ها از قبیل تسهیلاتی ، فلزی ،‌ نفتی و ... به طورکامل لغو خواهد شد اما هیچ یک نشده و نه تعلیق یافته است.

او به نقل از سیف رئیس بانک مرکزی هم گفت: تقریبا دستاورد ما از برجام هیچ بود.

 

.خرازی گفت: اگر بخواهیم منطقی برخورد کنیم شرایطی که در قبل از برجام داشتیم کجا بود و چه اتفاقاتی بعد از برجام برایمان رخ داد

ادامه داد : بحث هایی که آقای شریعتمداری می کنند من را یاد توده ای ها می اندازد که یک طرفه صحبت می کردند زیرا با نگاه ایشان می شود همه چیز را حاشا کرد و منکر رفع تحریم ها شد اما وقتی قرار است کسی بدون پشتوانه حرف بزند همه چیز می تواند بگوید.

او افزود : وقتی آقای شریعتمداری می گویند اتفاقی نیفتاده باید گفت که حرف ایشان به درد کیهان می خورد.

خرازی تصریح کرد: رهبری فرمودند ما در یک پیچ تاریخی بودیم تقدیر خداوند و تدبیر بزرگان کشور، کشور را از بحران جدی نجات داد در این زمان که صادرات نفت ما از 2 میلیون بشکه به 800 بشکه رسید کسی تردید ندارد در اینجا که دلار از فلان نرخ به فلان نرخ رسید تردیدی وجود ندارد.

او از شریعتمداری خواست که رسم ادب را به جا آورده و میان حرف او حرف نزند.

خرازی ادامه داد: همه عالم و آدم می دانند که پیش از برجام ایران دارای 6 قطعنامه تحریمی بودیم و با آن دست و پنجه نرم می کرد.

خرازی خطاب به شریعتمداری گفت: همین افراد در روزنامه های شان نوشتند که تحریم موهبت الهی است، بله موهبت الهی است اما با دولت مقتدری که بتواند اقتصاد مقاومتی را آنگونه که رهبری می فرمودند محقق کند نه جور دیگر .

او گفت: وقتی مذاکرات برجام شروع شد،‌ قرار نبود برجام سوء تفاهم ما و آمریکا را حل کند.

این فعال سیاسی و رسانه ای دوباره خطاب به شریعتمداری گفت:‌ چه کسی به این آقایان اجازه داده است که با انتشار مقاله ای کشور را به بحران بکشانند؟ چه اندازه در زمان برجام چوب مقالات روزنامه های شان را خوردیم.

خرازی گفت: راکتور آب سنگین اراک قرار بود کاملا تعطیل شود اما نشد .

او اضافه کرد: کشتی های حامل گندم ما سه هفته در بندر پهلو گرفته بود تا بارشان ترخیص شود، دلار برای ما از سوی کشورهایی مانند چین و هند که با ما مهربان بودند 65 تا 67 سنت محاسبه می شد، وقتی هم که می پذیرفتند با منت اجناس بٌنجل خود را درکنار اجناس درجه یک به ما قالب می کردند، رویه واردات فاسد به کشور از آن زمان آغاز شد که در کنار تحریم ها چنین مسائلی پیش آمد.

او افزود: دولت قبل همه دانشجوهای ما را از حضور در مشاغل حساس محروم کرده بود، قطعنامه 2231 که وارد شورای امنیت شد برای اولین بار در تاریخ ملل متحد تمام شش قطعنامه قبل تقریبا حل و فصل شد.

خرازی گفت: در حال حاضر بیش از 40 تا 50 بانک درجه یک و دو و سه مشغول کار با ایران هستند ،‌ مشکل اقتصاد ملی ما از برجام نیست بلکه از آلودگی هایی است که نیازمند رسیدگی است ،‌عدم وجود سرمایه گذاری های خارجی دقیق در کشور است.

این کارشناس سیاسی ادامه داد: تحریم ها یک شبه ایجاد می شود اما اگر آقایان بگذارند رفع آن ماه ها زمان می برد.

شریعتمداری گفت:‌ قبول داریم که صادرات نفت افزایش یافت اما پول آن چه؟‌ آیا بر می گردد؟‌ خیر پول نفتی که ما صادر می کنیم بر نمی گردد درکنار اموال بلوکه شده ما می ماند تا شاید روزی بر گردد.

او ادامه داد: از شش قطعنامه ای که آقای خرازی فرمودند فقط شماره 1229تحریمی بود نه باقی آنها، در ضمن در بحث کیفیت سانتریفیوژ هم کدام سانتریفیوژ؟ با RI1‌ کار می کنیم نه RI8 ما می توانستیم بجای گاز نجیب یا همان گاز آرگون برویم و آب هویچ بگیریم .

او افزود: نگوییم قطعنامه 2231 دیگر قطعنامه ها را رفع کرد بگوییم شش قطعنامه قبل را تجمیع کرد.

شریعتمداری گفت: کشور را کسانی به اینجا کشانده اند که وطن فروش بودند نه من و دوستانم.

او گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی با کسانی که می گویند ظرفیت تولید کشورمان درحد آبگوشت است و آنان که معتقدند مدیر را هم باید ازخارج وارد کرد میسر نیست.

این فعال سیاسی و رسانه ای گفت: فقط دو بانک با ما در ارتباطند که این دو هم فقط به صورت تهاتر با ما مراوده دارند و دیگران هم پولمان را نزد خود نگه می دارند و پس نمی دهند.

او افزود: آیا این برای ما عزت محسوب می شود که آمریکایی ها دائم ما را توبیخ کنند؟ آنها ما را برای دریافت روادید هم تحریم کرده اند .

او در ادامه به شوخی درباره مشاجرات لفظی اش با خرازی گفت: اگر ما گوشت هم را بخوریم استخوان را دور نمی اندازیم پس به بحث و دعواهای من و آقای خرازی توجه نکنید.

 

خرازی گفت: برجام ابزاری برای حل مشکلات کشور بود.

وی در پاسخ به شریعتمداری افزود: با ترافیک دیپلماسی که امروز داریم در می یابیم که در آن دوران هر روز تحریم داشتیم و نفت را کسی نمی خرید اما امروز می خرند حالا باید رفت و سوال کرد که پولش را می دهند یا خیر؟

خرازی با بیان اینکه هویت برجام ‌ابزاری برای حل مشکلات کشوربود افزود: آیا وظیفه ملی ما این است که از فردای برجام رئیس جمهور ، دولت و برجام بکوبیم؟

او گفت: آیا باید بیاییم و به عنوان دفاع از برجام از آمریکا دفاع کنیم و آنها را توجیه کنیم، خیر هر دو غلط است باید منالع مشترک ملت را در نظر بگیریم همین که عربستان و خیلی های دیگر بر علیه برجام فعالیت می کنند یعنی این برجام دستاوردهایی داشت.

شریعتمداری با طرح سوالی گفت: چرا ترامپ و کلینتون از برجام ناراحتند مگر اوباما نگفته بود که با غلاف اسلحه برنامه هسته ای ایران را متوقف کردیم و مگر کلینتون ننوشته بودکه بدون شلیک یک گلوله توانستیم جلوی فعالیت هسته ای ایران را بگیریم اگرچه من این افراد را قبول ندارم اما این حرف ها خودش یک سند است و می توان به آن استناد کرد.





شنبه 16 مرداد 1395  5:52

آخرين تاريخ بازديد : جمعه 7 دى 1403  1:40:46
تعداد بازديد از اين خبر : 12847
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما