انتخابات محرومیت زدایی و پیشرفت

 

عصر امروز به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت (عضو دفتر تحکم وحدت) مناظره ای با موضوع «انتخابات محرومیت زدایی و پیشرفت» بین آقایان حجت الاسلام مصباحی مقدم نماینده مجلس شورای اسلامی و صادق خرازی موسس حزب ندای ایرانیان برگزار گردید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آذر، عصر امروز به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت (عضو دفتر تحکم وحدت) مناظره ای با موضوع «انتخابات محرومیت زدایی و پیشرفت» بین آقایان حجت الاسلام مصباحی مقدم نماینده مجلس شورای اسلامی و صادق خرازی موسس حزب ندای ایرانیان برگزار گردید.

مشروح مناظره را میتوانید در زیر بخوانید:

مصباحی مقدم، عضو مجلس شورای اسلامی در نشست «انتخابات محرومیت زدایی و پیشرفت» که بعد از ظهر امروز در دانشگاه علم و صنعت با حضور صادق خرازی، فعال سیاسی برگزار شد تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی یک نظام مردم سالار دینی است و از سر تا پا مبتنی بر آراء مردم است. نو شدن این نظام با حضور مردم پای صندوق های رای تحقق می یابد.

وی با تاکید بر اینکه نباید پیشرفت وارداتی باشد خاطرنشان کرد: حتما باید از دیگران یاد بگیریم و پیشرفت را رقم بزنیم. دغدغه بسیار گسترده مردم، معیشت زندگی و اشتغال جوانان است و این دغدغه ای است که مورد اهتمام باید قرار گیرد. مسائل را باید ملی ببینیم و در کنار آن محلی نیز دیده شود .باید بلند مدت کار کنیم گاهی اوقات به منافع بلند مدت به خاطر منافع کوتاه مدت زیان وارد می شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: باید برنامه داشت تا اولویت ها را مبنا قرار دهیم و  اولویت ها باید در کمیسیون تلفیق نیز بررسی شود. آنچه دولت به مجلس داده، برنامه نیست بلکه احکام است. می توانیم با استفاده از ظرفیت های مرکز پژوهش ها و برنامه پنجم استفاده کنیم و تلاش می کنیم در همین دوره برنامه ششم را تدوین کنیم. قانون بودجه نمی تواند بدون برنامه باشد و باید در چارچوب برنامه پنجم ادامه پیدا کند.

نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وقتی نقد می کنیم باید خوبی ها و بدهی ها هر دو گفته شود، جنبه های مثبت و منفی با هم گفته شود. چون منتخب مردم تهران در سه دوره مجلس شورای اسلامی هستند شاید داوری دقیق تری داشته باشند. نگاه من هم انتقادی بود اما از آنها مستثنی نبودم اما از سه مجلس گذشته دفاع می کنم.

وی در ادامه اظهار داشت: در دنیا رئیس مجلس را سخنگو می گویند در هیئت رئیسه هم سخنگو قرار دادند اما نتوانست دفاع خوبی از کار مجلس انجام دهد. در نفس این مجلس خیلی جای انتقاد ندارد اینکه اشاره کردم به قوانین مجلس که در دولت قبل رعایت نشده مجلس با قدرت به آن عمل کرد. و برای اولین بار ۱۰ سوال را به صورت تذکر به رئیس جمهور سابق داد و وظیفه خود را انجام داد و برای بار دوم هم از ایشان دعوت کرد.

مصباحی مقدم با اشاره به حضور وکیل الدوله ها در مجلس بیان داشت: وکیل الدوله در مجلس داشتیم اما بسیار اندک بودند که در همان مجلس نیز با آنها برخورد شد. زمانی که هدفمندی یارانه ها را دولت قبل به مجلس آورد کمیسیون ویژه تشکیل داده شد که ۱۵ نفر از نخبگان مجلس اعم از ۷ رئیس کمیسیون به علاوه نائب رئیس مجلس و شخصیت های شناخته شده در آن حضور داشتند. قانون بسیار عالی شکل گرفت اما رئیس جمهور گفت قانون نمی خواهد که ما گفتیم خیر. در وسط تصویب نیز یک سر و صدایی کرد که رفتیم به او گفتیم چه می گویی؟ بعد از آنکه قانون را بد اجرا کرد نیز در دو مورد ۱۲ تخلف برای رئیس جمهور به قوه قضائیه ارجاع شد. این نظارت است که ۱۲ بند تخلف به قوه قضائیه ارجاع می شود و از آنجا کار مجلس به عنوان نظارت تمام است.

وی با اشاره به نطق های رئیس جمهور سابق منبی بر اینکه می خواهیم درآمدهای نفتی را به مردم بدهیم و نمی گذارند، خاطرنشان کرد: ایشان چند بار خیز برداشتند و سه قانون جلوی ایشان گذاشتیم و من نطق کردم که مجلس ریل می گذارد و دولت لوکوموتیورانی می کند. واقعا دولت قبل ناکام و تلخ کام دولت خود را تمام کرد. البته برای مجلس هم تلخ کامی آورد و در یکشنبه افتضاح آن وقایع اتفاق افتاد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مجلس رئیس جمهور سابق را استیضاح نکرد؟ خاطرنشان کرد: تا پای استیضاح هم پیش رفتیم در آن ۱۱ روزی که ایشان خانه نشینی کردند آقای آقاتهرانی به عنوان معلم اخلاق آن دولت با هیئتی از دوستانش که اقلیت هم بودند به خانه ایشان رفتند و پس از بازگشت گفتند آقای احمدی نژاد سه ساعت با آنها درددل کرد که من به آنها گفتم رفتید و درددل شنیدید، نباید رئیس جمهور در مقابل رهبر بایستد. من سریع درخواست نطق کردم و از مجلس خواستم جلسه غیرعلنی برگزار کند که پس از نطق من مجلسی ها همه تکبیر گفتند. بلافاصله دیدیم فردا بر سر کار آمد، استیضاح کار ساده ای نبود در شرایط تحریم ها بودیم اوضاع را که ارزیابی کردیم دیدیم شرایط استیضاح نیست.

مصباحی مقدم با اشاره به برخورد مجلس با فساد اقتصادی در دولت قبل خاطرنشان کرد: بابک زنجانی را مجلس مطرح کرد و ۲۶ نماینده امضا کردند و به قوه قضائیه ارجاع دادیم در قضیه سعید مرتضوی که به عنوان رئیس سازمان تامین اجتماعی قرار داده شد و منشا فساد بود باز هم مجلس پیشتاز بود قضیه معاون اول رئیس جمهور نیز توسط مجلس پیگیری شد.

وی با اشاره به صحبتی از آقای خرازی مبنی بر اینکه دوستان شان در اقلیت بودند تصریح کرد: اتفاقا ما در اکثریت مجلس ها بودیم که در مقابل دولت احمدی نژاد ایستادیم. قطعنامه هایی که صادر شد مربوط به رفتار دولت قبل نبوده است بلکه بخشی از آن تحت تاثیر رخدادهای سال ۸۸ بود. آن رخدادهایی که فتنه را درست کرد و باعث شکاف در داخل شد و یک بهت و ابهام بود که ماه ها در ذهن مردم حاکم بود. خیلی ها نمی دانستند چه اتفاقاتی افتاد. آنها که علیه فلسطین، ولایت فقیه و امام توهین کردند آنهایی که مرگ بر اصل ولایت فقیه شعار دادند این بحران را به وجود آوردند.

وی با اشاره به افزایش علم در هشت ساله دولت قبل گفت: افزایش علم در هشت ساله دولت قبل بسیار عالی بود. اگر قاسم سلیمانی ها نبودند شاهد این مسائل نبودیم ولی به من بگویید مجلس با چه عناصری می تواند به این کارها برسد؟ عناصری که مقابل دنیا بایستند که عزت ما به دلیل وجود آنان است.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس در پاسخ به اظهارات آقای خرازی مبنی بر اینکه تنها یک قطعنامه بعد از سال ۸۸ علیه ایران صادر شد اظهار داشت: مهمترین قطعنامه قطعنامه آخر بود که همه قطعنامه ها را جمع کرده بود. خدا را شاهد می گیرم مبنی بر صحبتی که کردید در مورد هزینه های انتخاباتی دولت قبل هر چه کار کرده ایم کسی ندیده است. که در دولت قبل اتفاقی در مورد هزینه های انتخاباتی افتاده باشد.

وی در مورد این صحبت که معاون اول دولت قبل به مجلس هشتم کمک کرده بود خاطرنشان کرد: معاون اول رئیس جمهور زمانی که در دیوان محاسبات بود این اقدامات را انجام داده بود و این صحبت ها مطرح شد. ما وقتی داریم غرق می شویم همه را با خود به پایین بکشیم.

وی با اشاره به رشوه گرفتن برخی از نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر کار تصریح کرد: استیضاح و رشوه به این شکل بود که نمایندگانی در شهرستان ها برای مساجد روستاها از ریاست جمهوری درخواست کمک بلاعوض کرده بودند و زمانی که این پول ها پرداخت می شد از نمایندگان امضا دریافت می شد. آقای حیدرپور نماینده شهرضا زیر نوشته این امضاها را می بیند و متوجه می شود در آن نوشته شده است که استیضاح خود را پس می گیریم و ایشان نیز با زدن چک با آن شخص برخورد می کند.

مصباحی مقدم در ادامه افزود: با روی کار آمدن دولت مجلس استقبال خود را نشان داد، اما هم زمان دغدغه خودش را به افراد منتسب به فتنه نشان داد. پیشرفت در عرصه نانو، هسته ای، هوا فضا و داروسازی چیزهایی نیست که بگوییم توهم است. امروز در این کشور رادیو کردستان ۲۴ ساعته به زبان کردی برنامه اجرا می کند و زبان کردی در بین مردم کرد به رسمیت شناخته می شود. ۶۰ درصد هیئت های علمی استان کردستان از اهل سنت و کردنشینان است. تفاسیر قانون اساسی به عهده شورای نگهبان است.

وی در مورد اخطارهای گرفته شده وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: وزیر آموزش و پرورش بعد از استیضاح خود یک کارت زرد گرفته و بنده هم اگر در امتحان شورای نگهبان برای مجلس خبرگان شرکت نکردم به این دلیل بود که از سال ۱۳۷۴ سطح چهار حوزه را گذرانده بودم و بعد از آن سال شورای نگهبان بالتفاق بنده را به عنوان مجتهد برای شورای عالی آموزش و پرورش معرفی کرده بود. لذا این شورا اجتهاد من را به رسمیت می شناخت.

صادق خرازی، موسس حزب ندای ایرانیان در نشست «انتخابات، محرومیت زدایی و پیشرفت» که ظهر امروز با حضور حجت الاسلام مصباحی مقدم رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی استیلای ملت ایران را به همراه داشت. مهمترین واقعیت در هر کشوری استقلال است. استقلال ملت ایران دهه ها منکوب قدرت های بزرگ شده بود. حس هویت ملی ملت ایران در انقلاب برانگیخته شد و اگر ما هویت ملی نداشتیم در مقابل تجاوز بیگانگان از هم می پاشیدیم.

این فعال اصلاح طلب در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: معتقدم مجلس ما مجلس فرهیخته ای که بتواند مشکلات کشور را حل کند نبوده است. مجلس فاقد برنامه بوده و عملکرد مجلس نشان می دهد که چه قدر از واقعیت ها دور بوده ایم. اگر کسی صاحب خانه است مهمترین عنصر، شان خانه را نگه داشتن است. مجلس نتوانست در روزهای سخت در مقابل حملات از هویت خود دفاع کند و نتوانست در مقابل کسانی که معتقد بودند مجلس در راس امور نیست و قوانین آن را قبول نداشتند بایستد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر دوستان ما در مجلس نگاه ژرف و چشمان تیزبین خود را به کار می گرفتند، وضع اقتصادی این گونه نمی شد. مجلس کلیدی بود که باید به هر قفلی می خورد که این گونه نشد. با وجود این همه هزینه که در دولت و کشور انجام شد مجلس نتوانست اقدامات خود را عملی کند و نظارت بر اجرای سند چشم اندازی که مورد قبول رهبری نیز بود عملی نشد. تضعیف جایگاه مجلس توسط کسانی انجام شد که بیشتر از آنکه وکیل المله باشند وکیل الدوله بودند ولی کاش آن سماجت مدرس را داشتند.

خرازی با تاکید بر اینکه باید نظارت مجلس و دولت نظارت عمیق و جدی باشد، اظهار داشت: مجلس باید بدون رودربایستی بر دستگاه های مختلف نظارت داشته باشد. آن روزی که شخصی گفت مجلس در راس امور نیست باید استیضاح صورت می گرفت. اگر استیضاح می شد، شخصیت مجلس حفظ می شد. مجلس باید طرح و برنامه داشته باشد. آن چه در کشور ما اتفاق می افتد با آنچه در جهان اتفاق می افتد فاصله ماهوی دارد. طرح های نو باعث اشتغال می شود که این از مهمترین مولفه های مجلس آینده است.

موسس حزب ندای ایرانیان با اشاره به آقای مصباحی مقدم خطاب به وی گفت: خودتان می دانید در مجلس در اقلیت بودید. دردانه هایی بودید که استقلال کشور را شما حفظ کردید. اما تقریبا ۲۰۰ نماینده از رحیمی پول گرفتند. زندگی ۴۰ ساله شما از روز اول تا امروز یک آجر افزایش نیافته است اما بحث من بحث کلی است. در همین کمیسیون امنیت ملی اگر قاطعانه ایستاده بودند شش و یا هفت قطعنامه نمی گرفتید دل آقای لاریجانی از شما خون بود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطرنشان کرد: کار حرفه ای در سیاست خارجی کار مجلس است که خیلی خوب صورت نگرفت و خیلی از نمایندگان همسو با دولت جلو رفتند. ما در ابتدای دولت قبل با همه دنیا جز اسرائیل و آمریکا ارتباط داشتیم. باید مجلسی درست کنیم که در جدول بندی های سیاسی نباشد و الگوی ویژه ای برای آینده داشته باشد.

وی در مورد تغییر تفکر و نگاه خاطرنشان کرد: باید منصفانه صحبت کرد ،اما نوع نگاه مان را باید عوض کنیم. در دوره قبل پول مردم را برای خود صرف کردند که دل امام زمان را به درد آورد. لذا من تصورم این است که مولفه هایی که در مجلس است را نگاه کنید.

خرازی با اشاره به اینکه نمی توانیم در برابر تحولات دنیای اسلام بی تفاوت باشیم، تصریح کرد: ما به برکت مجاهدت های بی نظیر این ملت بزرگ سرزمینی با ثبات هستیم. فکر نکنید اگر در میز مذاکره موفق شدیم، نتیجه مذاکرات بود. بلکه در کنار این تیم مذاکره کننده قهرمانی مثل قاسم سلیمانی داشتیم که در تاریخ چند دهه اخیر اتفاق نیفتاده، به قول کیسینجر تمام منطقه در دست ایران است. اگر کسی تصور کند که ما در مذاکرات پیروزی ما فقط هنر دیپلماسی بود، خطای دیپلماتیک کرده هر کسی که می خواهد باشد. اگر خاورمیانه در دست ما نبود نمی آمدند با ما مذاکره کنند. مجلس باید در راستای چنین موقعیتی تعریف انجام دهد و گام های استراتژیک بردارد. این نسل جوان نیازمند حمایت و پشتیبانی است. این جوانان نیازمند چنین مجلس و دولتی هستند.

موسس حزب ندای ایرانیان با تاکید بر اینکه باید تلاش کرد همان گونه که جهان را نیاکان بزرگ ملت های دیگر ساختند تصریح کرد: وظیفه ما این است که جهان ایرانی را این گونه بسازیم که نسل ها از ما استفاده کنند.

وی با اشاره به قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران خاطرنشان کرد: قطعنامه ها از سال ۸۴ تا ۸۹ بود و ما شش قطعنامه گرفتیم و همین طور ۹ بیانیه. از این شش قطعنامه ۵ تای آن برای قبل از سال ۸۸ بود. هر کسی که شعار نه غزه نه لبنان را داد شعار گمراه کننده ای بود. مهمترین سیاست خارجی ما در سوریه و لبنان است که عمق سیاست خارجی ما آنجاست. اما اگر قبل از واقعه مجلس وارد می شد، بسیار بهتر بود. نمی توان کسی که ۱۴ میلیون رای داشت را عناصر بیگانه نامید اما من دفاع نمی کنم که کسی مردم را به کف خیابان بکشد.

خرازی در مورد حضور وکیل الدوله ها در مجلس بیان داشت: یک وکیل الدوله هم در مجلس به ضرر ایران است. امیدوارم که مجلسی داشته باشیم که هویت ملی ایران را به موقعیت خوبی برساند آن موقعی که فکر کردیم باید با همه دنیا بجنگیم به مشکل برخوردیم.

موسس حزب ندای ایرانیان در ادامه خاطرنشان کرد: اختلاف فکری دولت و مجلس امر متعارفی است طبیعی است که موارد دیدگاهی و متفاوتی داشته باشیم اما کشور دارای سند چشم انداز است. احمدی نژاد روز اول که آمد با شعار مستضعف گرایی وارد شد من خیلی حرف ها را نمی توانم بگویم اما روزی تاریخ آنها را بازخوانی خواهد کرد. رهبری از سیاست خارجی دولت خاتمی هم حمایت کرده است اما این تغذیه ها نسبی است همان موقع هم اشخاصی از جبهه ما می گفتند که بروید بجنگید در مجلس ششم هم در بعضی جنبه ها ایرادات جدی داشت و برخی از عملکردهایشان قابل دفاع نیست.



يکشنبه 18 بهمن 1394  6:40

آخرين تاريخ بازديد : دوشنبه 14 آبان 1403  21:14:57
تعداد بازديد از اين خبر : 10379
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما