صادق خرازی:ایران درمقابل بحران اقتصادی جهانی ناچار به دادن امتیاز است

صادق خرازی گفت: به دلیل اینکه اقتصاد ایران پویا و فعال نیست در مواجهه با بحران مالی جهان ناچاریم امتیاز بدهیم.
سفیر سابق ایران در فرانسه در گفت‌‏وگو با خبرنگار ایلنا درباره تاثیر بحران مالی دنیا بر اقتصاد ایران اظهار داشت: اقتصادایران پویا و فعال نیست. شاید اگر قطعنامه‌‏هایی که علیه ایران صادر شد را نداشتیم، معلوم نبود در اثر بحران‌‏های مالی و اقتصادی دنیا چه ضربه‌‏هایی از این شرایط می‌‏خوردیم و چه تاثیری بر اقتصاد ما می‌‏گذاشت.

وی افزود: درست است که همه مشکلات اقتصادی امروز را به گردن تحریم می‌‏اندازیم ولی مشکل کشور ما این است که بدون برنامه حرکت می‌‏کند.
خرازی با اشاره به اینکه مقرر شده که کشور چشم‌‏انداز بیست ساله را مبنای تدوین برنامه‌‏های خود قرار دهد، عنوان داشت: امروز بحث اصل 44 قانون اساسی را در پیش داریم اما آیا خصوصی‌‏سازی اتفاق افتاده است؟ عملاً می‌‏بینیم بیشتر از آنکه خصوصی‌‏سازی شود، «خاص‌‏سازی» شده است. کدام بخش اقتصاد ملی واقعاً خصوصی است و می‌‏تواند تاثیر بگذارد؟
مشاور رییس دولت اصلاحات گفت: نبود برنامه مشخص باعث می‌‏شود که وقتی با یک بحران اساسی مثل بحران پولی که امروز در جهان بوجود آمده، مواجه می‌‏شویم - بحرانی که به نظر من عواقب ملی برای کشورمان هم در پی دارد- ناتوان می‌‏مانیم.
او تصریح کرد: درچنین شرایطی یا باید از رشد اقتصاد جهانی چشم‌‏پوشی کنیم، یا برای عبور از آن تن به امتیاز بدهیم. بنابراین ناچاریم امتیازات جهانی بدهیم تا بتوانیم این بحران را جمع کنیم.
خرازی با بیان اینکه ساختار اقتصاد ایران مردم را گرفتار یک اقتصاد بی‌‏سواد ساخته، خاطرنشان کرد: قوانین اقتصادی ما فاقد سواد است، درست مثل مرزبندی‌‏ها و خط قرمزهای ما که سواد ندارند. این مسأله به اقتصاد ضربه می‌‏زند و عواقب وحشتناکی را در پی خواهد داشت.
وی درپاسخ به این سؤال که آیا بازار پولی ایران از تحولات جدید جهانی تاثیر می‌‏گیرد، عنوان کرد: ما اصلاً بازار پولی نداریم که در تحولات ایجاد شده قدرت مانور مالی به آنها بدهد، تمام بانک‌‏های ما تحریم هستند. کدام بازار پولی را داریم که می‌‏تواند تاثیرگذار باشد؟ ما حتی نمی‌‏توانیم پول خود را جابه جا کنیم.
سفیر سابق ایران در فرانسه تصریح کرد: زمانی می‌‏توانیم ادعا کنیم که در بازار فاینانس و پول تاثیرگذار هستیم که مثلاً بگوییم 200 میلیارد دلار در بانک‌‏های خود ذخیره داریم.
او ادامه داد:مهمترین بانک‌‏های دنیا در بحرین شعبه دارند و به عنوان قطب مبادلات مالی منطقه عمل می‌‏کند، اما کشورما کدام سرمایه‌‏گذاری جهانی را انجام داده است؟ اگر توجیه می‌‏شود که کمترین آسیب را از بحران مالی دنیا خواهیم دید، استدلال منطقی نیست مثل این است که در اتوبان رانندگی نکرده باشید و خوشحال باشید که حادثه‌‏ای برایتان رخ نداده است.
وی در بخش دیگری از این گفت‌‏وگو در تحلیل وضعیت پیش آمده در دنیا خاطرنشان کرد: تزریق منابع مالی جدید به اقتصاد کشورهای دچار بحران به دلیل بزرگ بودن ارقام آن تحلیل‌‏ها را در دو نقطه متمرکز می‌‏کند؛ یا این پول بزرگ جذب جنگ می‌‏شود و یا نظام نوینی را در جهان شکل می‌‏دهد.
خزاری عنوان داشت: جهان دیگر استعداد جنگ جدید را ندارد اما استعداد یک فریب اقتصادی را دارد و این فریب اقتصادی می‌‏تواند اقتصاد ما را متزلزل کند.
سفیر سابق ایران در فرانسه تاکید کرد: اقتصاد ایران، اقتصاد شکسته‌‏ای است. در جایی که تمام دنیا توانستند از گران شدن نفت استفاده کنند و موجب رشد کشورشان شوند، این اتفاق در ایران نیفتاد و امروز کار به جایی رسیده که موجودی حساب ذخیره ارزی 25 میلیارد دلار بوده و تعهدات حساب ذخیره ارزی 50 میلیارد دلار علام می‌‏شود.
او گفت: این در حالی است که کشور کوچکی مثل کویت چندین برابر ایران ذخایر بین‌‏المللی دارد. در چنین شرایطی اقتصاد ایران در مقابل این اعداد و ارقام ها عددی نیست که اقتصادی تاثیرگذار باشد.
خرازی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برخی‌‏ها معتقدند که بحران اقتصادی که از آمریکا آغاز شده و این پایان دوران سرمایه‌‏داری است، اظهار داشت: این بحران پایان اقتصاد سرمایه‌‏داری امریکا نیست و نمی‌‏توان این تعبیر را تعمیم داد. حتی علائمی که پایان قدرت سرمایه‌‏داری را ارائه کند وجود ندارد، زیرا این اقتصاد ریشه‌‏های مستحکمی دارد و برای عبور از آن حتماً راهکارهایی در پیش می‌‏گیرند

 



شنبه 11 آبان 1387  16:12

آخرين تاريخ بازديد : شنبه 3 آذر 1403  15:22:27
تعداد بازديد از اين خبر : 6671
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما