خاتمی همان خاتمی است
در فرهنگ سیاسی امروز، انتخابات و دموکراسی به نماد  بارز جامعه مدنی تبدیل شده است. نمیتوان ادعای جامعه مدنی داشت ولی نسبت به صندوق رای و انتخابات وسرشت وسر نوشت مردم بی تفاوت بود.
 
حضور آقای خاتمی در انتخابات دارای ابعاد داخلی و خارجی است. تا آنجا که من مطلع هستم ایشان و همفکران وی در مجمع روحانیون مبارز تهران و همچنین شورای نیروهای خط امام هیچگاه از تحریم انتخابات سخن نگفتند، بلکه آنچه گفته شد این بود که شرایط و موقعیت برای  اصلاح طلبان به گونه ای نیست تا بتوانند نامزد های مطلوب خود را در انتخابات به مردم معرفی کنند. حرف آخر ایشان و همه نیروها و گروههای هم سوی ایشان این بود که انتخابات و مردم سالاری نماد مشارکت مردمی است و پسندیده است تا با وسعت دید و نظر شرایط را برای مشارکت همگان آماده کرد. اختلاف موجود اختلاف مبنایی مبنی بر بود و نبود و مشارکت و تحریم نیست، بلکه چالش موجود از جنس روش و شیوه انتخابات و تاکید بر مشارکت و رای مردم است.
 
پرسش بزرگ اینجاست چه کسانی  از تحریم انتخابات سخن گفتند؟ دو دسته و گروه در این فضای آلوده نقش عمده داشتند: نخست معارضان و دلبستگان و وابستگان که خارج از کشورکه قربانی توهم خویش شده اند و همه عظمت احاد عظیم مردم را در حلقه بسته خویش می پندارند و ابزار دست کینه ورزان و بد خواهان و بد پنداران شده اند واز احساسات و عاطفه شان به بد ترین وجه ان سوء استفاده می شود و ان کسان که قربانی دام سرویس های اطلاعاتی شده اند و هم اینک سخن از زوال  و پایان جمهوری اسلامی می گویند و تمام هم و غم ایشان براندازی است ودسته دگر تندروهای داخلی  هستند که تاب تحمل دیگران و احترام به فکر و اندیشه دیگران را ندارند. آنها همه چیز و همه کس را به صورت انتزاعی در بادی نظرات بسته خود می بینند و همواره حلقه قدرت و دوستان خود را بسته تر می­کنند و و قصدشان این است که انقلاب و جمهوری اسلامی ایران را از وجود تکثر آراء و اندیشه ها بی بهره می­سازند.
 
در هفته آخرقبل ازانتخابات هر دو جریان القا کردند که انتخابات از جانب اصلاح طلبان و سران ایشان  تحریم است. بی تردید تحریم انتخابات دارای مفهوم دیگری در ادبیات سیاسی کشور است. و مفهوم ان مرز بندی جدی با جمهوری اسلامی و با ارمان های امام وانقلاب است
 
با یک چنین پیش فرض بایست نسبت به نقش و وجود آقای خاتمی و اندیشه های اصلاحی ایشان سخن گفت. آقای خاتمی دلبسته انقلاب و دلداده مردم و جمهوری اسلامی ایران است. مروری اجمالی- تاریخی بر شیوه مدیریت وی آشکار می کندکه ایشان همواره با صلابت متانت و شکیبایی نسبت به مسائل اساسی نظام  و اصول انقلاب مواجه می شدند هر جا که پای کیان جمهوری اسلامی و انقلاب وامام وروحانیت در میان باشد خود را قربانی کرده است. زیر بنای فکر خاتمی پیوند با ارمان های انقلاب است تجلی ارزو های دیرین است  تحقق احکام نورانی قران است بسط معارف اهل بیت است ایشان در پی اصلاحات در درون حاکمیت است. اصلاح طلبی سر سازگاری با بر اندازی و حرکت های قهر امیز ندارد اصلاحات منظور نظر خاتمی پروژه بلند مدت است نه پروسه بر هم زننده کوتاه مدت ، مشی آقای خاتمی  و منشور مدون اندیشه های ایشان این گونه بوده است که مدینه فاظله و مدینة النبی مورد نظر ایشان با احترام به اراء همه صاحب نظران شکل می گیرد ودر پناه بینش بلند نظرانه اهالی اقلیم حکومت و با  مشارکت همه آحاد جامعه ، می توان  طراوت و نشاط را متجلی ساخت.
 
خاتمی  مایل است که کشور در چارچوب قانون اساسی و با احترام و حرمت نهادن به اصول انقلاب  اداره شود. او ثابت کرده است که سر سازگاری با دلبستگان به غرب و هم نوازان برانداز نظام ندارد. ایشان همواره با تکیه بر شکوه مشارکت مردم و با احترام به همه نحله ها و نهضت های فکری-سیاسی مطالب خود را بیان می کند. ادبیات سیاسی بایست توام با اخلاق سیاسی باشد. نمیتوان مدعی دموکراسی بود ولی نسبت به قواعد بازی دموکراتیک بی تفاوت بود. در ترکیه روسای حزب عدالت و توسعه با مشارکت از درون زندان به قدرت دست یافتند. آنها هم می توانستند انتخابات را تحریم کنند. با تحریم انتخابات جز انزوای خود ساخته نمیتوان انتظار دیگری داشت. اردوغان،‌عبدا... گل و داوود اوغلو و دیگر رهبران ترکیه امروز با مشارکت و اصلاحات تدریجی در درون سیستم توانستند کشوری قوی در منطقه به وجود آوردند.
 
جان سخن این است که آقای خاتمی همان خاتمی فرزند و شاگرد امام ، تابع قانون اساسی و دوستدار رهبری است چه بدخواهان خشنود نباشند و چه آنها که در صدد مسائل دیگر هستند دلگیر شوند.آقای خاتمی همواره جامعه را از خشونت بر حذر داشته و حاکمان را به مدارا و عدالت و مردم را به قانون و اخلاق فراخوانده است. برای آقای خاتمی انسجام ملی به خصوص در زمانه ای که تهدیدات خارجی چنگ و دندان نشان می دهد از اهمیتی بسیار بالا برخوردار است. او خواستار جامعه ای باز و رقابتی همراه با احترام به حقوق فردی و تاکید بر مسئولیت جمعی است. حضور خاتمی در پای صندوق رای، احترام به مردم سالاری و تلاش برای سربلندی جمهوری اسلامی ایران است.


دوشنبه 15 اسفند 1390  4:8

آخرين تاريخ بازديد : جمعه 30 آذر 1403  18:50:53
تعداد بازديد از اين خبر : 12596
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما