فرهنگ و هنر
 بنام خداوند جان وخرد کزین برتر اندیشه بر نگذرد

به هویت سیال تاریخی ایران اگر بنگریم ، نقش فرهنگ ، برجسته تر از هر شان دیگری است .ملت ایران هیچگاه با جار جنجال ، جنگ و ستیز، به هویت خود نرسیده است بلکه از طریق فرهنگ واندیشه ، همه اقالیم را در برگرفته است است . فرهنگ رشته ایی است که اکنون را به ریشه و گذشته پیوند می زند ، و فردا را از انزوا و عزلت رها کرده ، و در مسیر تحول تمدن وتاریخ قرار میدهد. یکی از تلخی های دهه اخیر فقد دولت فرهنگی است ،دولت فرهنگی در همه ابعاد و شونات اجتماعی ،سیاسی ، اقتصادی ، علمی، فقط راه چاره را به نقش هویت افرین فرهنگ میشناسد ، وبا نگرش فرهنگی ، ارتقاء بینش و اگاهی احاد جامعه را ،در احیای ذات فرهنگ تعریف میکند . مفهوم فرهنگ ، فراتر از بکارگیری متعارف فرهنگ است. فرهنگ ، دارای معانی عمیق تری است چتری است که بر ادب و علم ، تعلیم وتربیت ،معرفت و بینش و دانش ، اداب و رسوم وسنن ، سایه افکنده است.
پیوند فرهنگ با ایران و تاریخ و تمدن ، در واقع جشنواره ایی به پهنای تاریخ که در ان انسان وجهان ، خرد و عقل و حکمت را در بستر فرهنگ در سیر تمدن بلند خویش تجربه کرده اند و انگاه که ، گفته میشود فرهنگ ایرانی ، مفهومش وجود ارزشمند لایه های مختلف تمدنی است ،که نه تنها پیشتاز تمدنهای دگر بوده است ، بلکه با پشتوانه ایی بنام فرهنگ ایرانی ، بیشترین نقش را در تکوین تمدن و تاریخ بشر،داشته است . شخصیت های فرهنگی ، همان کسانی که در فرهنگ فکر و دانش واندیشه، تولید میکنند و تاریخ سازی میکنند افسانه وار ، مهمترین رسالت را در معرفی فرهنگ ایرانی به عنوان سفیران فرهنگ ایفای نقش میکنند 
از این میان دوست نامدار ، عباس کیا رستمی! را نام میبرم . دگر ملت ها در بیرون از مرزها او را نماد ایران و سینمای ایران می شناسند . همانگونه که اکیراکورساوا نماد سینما وفرهنگ ژاپن ولیوناردو داوینچی نماد هنر و فرهنگ ایتالیا شناخته میشوند.
در فرانسه که من سفیر بودم ، در هر خانه ومحفلی وقتی در برابر من صحبت از ایران می شد ایران را با دو مولفه بزرگ بکی تاریخ کهن پارس و دیگری هنرمندی مبتکر وخلاق بنام عباس کیا رستمی می شناختند. عباس ، نماد سفیر فرهنگ و هنر ایران بود ، وتوانسته بود بر عمیق ترین لایه های عاطفی مردم نفوذ کند و صد حیف که قدرش شناخته نشده و او مهجور و مشتاق در خدمت فرهنگ ایران به انتظار ایستاده است .
عمرش بلند و و زندگانی اش پر ثمر باد.

منتشر شده در فیس بوک



پنجشنبه 21 شهريور 1392  7:18

آخرين تاريخ بازديد : چهارشنبه 16 آبان 1403  2:59:16
تعداد بازديد از اين خبر : 10694
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما