ایران و آمریکا به سمت مذاکرات مستقیم گام برمی‌دارند

کریستین ساینس مانیتور:
ایران و آمریکا به سمت مذاکرات مستقیم گام برمی‌دارند
خبرگزاری فارس: یک روزنامه معتبر آمریکایی در گزارشی با اشاره به افزایش قابل ملاحظه نفوذ ایران در منطقه نوشت که تهران و واشنگتن هم‌اکنون به سمت مذاکره با هم از موضع قدرت حرکت می‌کنند.

به گزارش فارس، "کریستین ساینس مانیتور " طی گزارشی در شماره امروز خود نوشت: سیگنال‌ها از سوی واشنگتن و تهران اغلب به نادرستی تعبیر شده و موضوع حمله در هر دو کشور معمولا در بحث‌ها نمایان می‌شود.
بر اساس این گزارش، اظهارات مقامات ایرانی و آمریکایی علیه یکدیگر هنوز تند به نظر می‌رسند. هفته جاری یک سردار ایرانی اظهار داشت که هرگونه تجاوز علیه کشورش به یک "جنگ جهانی " منجر خواهد شد. "باراک اوباما "، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز اظهار داشت که اگر به عنوان رئیس جمهور آینده ایالات متحده انتخاب شود اجازه نخواهد داد که ایران، اسرائیل (رژیم صهیونیستی) را منزوی کند.
در این گزارش آمده است: اما با نگاهی به ورای این اظهارات و سخنان آتشین می‌توان دریافت که هر دو کشور به رغم اینکه درباره مباحث بسیاری با هم دچار مشکل هستند، گام‌های موثری را برای گفتگوی مستقیم با هم برمی‌دارند.
کریستین ساینس مانیتور به نقل از "صادق خرازی "، سفیر سابق ایران در "پاریس "، پایتخت فرانسه نوشت: آمریکا برای حل‌ بحران‌های خود در عراق، لبنان،‌ خاورمیانه و مسئله هسته‌ای ایران هیچ گزینه‌ای جز روی آوردن به گفتگو با تهران ندارد.
این روزنامه آمریکایی به نقل از خرازی افزود: اما آنها (آمریکا‌یی‌ها) می‌خواهند این مذاکرات را بدون پرداختن هیچ هزینه‌ای بدست آورند. چرا آمریکا [از یک طرف] اظهارات مثبتی را ارائه می‌کند، اما از سوی دیگر تحریم‌های بسیاری را علیه ایران وضع می‌کند؟ این سیاست دوگانه است. بنابراین هیچ اعتمادی [به آمریکا] در ایران وجود ندارد.
گزارش فوق ادامه داد: سیگنال‌های هر دو طرف در کشورهای فوق به اشتباه تعبیر شده یا به عنوان موضع "ضعف " مورد انتقاد و حمله واقع می‌شوند.
در ادامه مطلب فوق آمده است: دولت بوش لحن خود را برای تغییر نظام در ایران و حمله به این کشور تغییر داده و حتی ایده تاسیس دفتر حافظ منافع واشنگتن در تهران را مطرح کرده است. "ویلیام برنز "، معاون وزیر خارجه آمریکا نیز در ماه جولای برای شنیدن پاسخ ایران به بسته پیشنهادی غرب به ژنو رفت.
بر اساس این گزارش، هر دو کشور الان احساس می‌کنند که می‌توانند از موضع قدرت با یکدیگر گفتگو کنند. از زمان براندازی "صدام حسین "، دیکتاتور سابق عراق و گروه طالبان، نفوذ ایران در منطقه به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است. آمریکا نیز پس از 5 سال توانسته است تا حدودی دستاوردهایی را در این کشور بدست آورد. اما هنوز در این زمینه بدگمانی‌ها وجود دارد.
گزارش فوق افزود: اعتبار اصولگرا بودن "محمود احمدی نژاد "، رئیس جمهور ایران، وی را قادر ساخته است بیش از رؤسای جمهور قبلی به آمریکا نزدیک شود. "محمد خاتمی "، رئیس جمهور سابق ایران نیز در زمان تصدی خود موضوع "گفتگوی تمدن‌ها " و "مردم خوب آمریکا " را مطرح کرد. احمدی نژاد یک نامه به "جورج بوش "،‌رئیس جمهور آمریکا و نامه‌ای دیگر را خطاب به مردم آمریکا نوشت. وی همچنین طی اظهارات سال گذشته خود در "نیویورک " گفت که آمریکایی‌ها می‌توانند دوستان خوبی برای ایران باشند. رئیس جمهور ایران همچنین اظهارات مثبتی را درباره دیپلمات‌های آمریکایی که می‌خواهند دفتر حافظ منافع آمریکا در تهران را اداره کنند، داشته است.
بر اساس این گزارش، احمدی‌نژاد اواخر ماه جاری نیز به نیویورک می‌رود تا در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کند. وی هنوز از آمریکا می‌خواهد که رویکرد خود را تغییر داده و به ایران احترام بگذارد.
کریستین ساینس مانیتور در ادامه به نقل از یک ناظر سیاسی در تهران نوشت: احمدی‌نژاد به سمت ایجاد روابط خوب و نزدیک با آمریکا روی آورده است. وی این مسئله را موضوعی کلیدی برای آینده ایران می‌داند. برقراری آرامش و صلح در روابط ایران با آمریکا، فشارها بر ایران را کاهش خواهد داد.
انتهای پیام/.

 



سه شنبه 12 شهريور 1387  11:54

آخرين تاريخ بازديد : جمعه 7 دى 1403  13:39:16
تعداد بازديد از اين خبر : 7660
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما