موقعیت ویژه ایران در منطقه و دنیای اسلام یک سپر امنیتی دور ماست

خبرگزاری فارس: سفیر سابق ایران در فرانسه گفت: ظرفیت‌های ژئوپولتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک ایران و موقعیت ویژه ایران در منطقه و دنیای اسلام همه به صورت یک سپر امنیتی دور ماست.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، سید صادق خرازی در حاشیه کنفرانس بین‌المللی «برنامه هسته‌ای ایران؛ سیاست‌ها و چشم‌اندازها» در جمع خبرنگاران به پرسش‌های آنان پاسخ گفت.
یکی از خبرنگاران با اشاره به امضای توافقنامه پاریس در زمان سفارت خرازی از وی پرسید به نظر شما چه کسی این توافقنامه را زیر پا گذاشت؟ و وی اظهار داشت: اروپایی‌ها دچار سوء برداشت نسبت به ایران شدند و اگر به تعهدات خود عمل کرده بودند در ماجرای گفت‌وگوهای سازنده‌ای که داشتیم مسلماً امروز وضع به این صورت نبود.
وی با بیان این که عوامل مختلفی در این قضیه درگیر بود، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما این بود که این پرونده امنیتی نشود.
خرازی با ذکر این مطلب که از لحاظ تکنیکی و حقوقی توانسته بودیم، پرونده هسته‌ای را مدیریت کنیم، گفت: فشارهای فرا آتلانتیکی اروپایی‌ها را دچار یک نوع توهم کرده بود.
سفیر سابق ایران در پاریس با بیان این که من هنوز خوشبین هستم و می‌شود با اروپا کار کرد، افزود: اروپا باید به یک جمع بندی منطقی نسبت به ایران رسیده و با این جمع بندی، کار به سرانجام برسد.
وی اضافه کرد: این گونه نیست که من نسبت به کار با اروپا ناامید باشم.
خرازی بر این باور است که نیاز به دیپلماسی فوق العاده، جدی و کار فعالی است تا بتوان این جرقه را در دیالوگ بین ایران و اروپا ایجاد کرد.
سفیر سابق ایران در فرانسه در خصوص مذاکره با آمریکا هم با بیان این که من جزو کسانی بودم که از ابتدا معتقد به مذاکره ایران و آمریکا بودم و چوب آن را هم خوردم، خاطرنشان کرد: مطالب زیادی در ارتباط با مسائل دو کشور از جمله عراق، افغانستان، خاورمیانه و بحث هسته‌ای وجود دارد که باید از موضعی برابر و در یک مقطع زمانی که منافعمان را تامین کند در مورد این مسائل صحبت کنیم.
وی با ذکر این نکته که آمریکایی‌ها به دنبال منافع خودشان هستند، اعتماد به یک دولت خارجی را اشتباهی فاحش و برزگ خواند و افزود: نه به آمریکا و نه به روسیه نمی‌توان اعتماد کرد.
سفیر سابق ایران در فرانسه با تاکید بر در نظر گرفتن منافع دائمی کشور، گفت: باید براساس منافع دائمی خود انعطاف پذیر باشیم تا منافع خود را تامین کنیم.
وی در ارزیابی خود از تغییر گسترده سفرا بعد از ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و در پاسخ به این پرسش که آیا این امری غیرعادی بود؟ اظهار داشت: چون رشته من تاریخ است نمی‌خواهم به تاریخ برگردم؛ راجع به آینده صحبت کنید، این یک داستان قدیمی است.
خرازی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس در خصوص ارزیابی از گزارش البرادعی در مورد پرونده هسته‌ای ایران و آینده این پرونده با توجه به نزدیکی به پایان مهلت داده شده از سوی شورای امنیت، خاطرنشان کرد: قضیه شورای امنیت سالب به انتفاع موضوع است، ما در شورای امنیت هستیم و هر کسی می‌گوید ما در شورای امنیت نیستیم معلوم است که شورای امنیت را نمی‌شناسد.
وی در مورد اظهارات آصفی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان مبنی بر این که ما در شورای امنیت نیستیم، گفت: حتما آقای آصفی دلایلی دارند؛ من به اندازه آقای آصفی درگیر نیستم.
سفیر سابق ایران در فرانسه با بیان این که بحث بر سر چگونگی مدیریت این پرونده است، اظهار داشت: پرونده یک موقع سیاسی، زمانی تکنیکی و زمانی حقوقی بود و در دو سه ماه اخیر پرونده را امنیتی کردند.
خرازی با اشاره به این که فردی خوشبین است، اظهار داشت: ظرفیت‌های ژئوپولتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک ایران و موقعیت ویژه ایران در منطقه و دنیای اسلام همه به صورت یک سپر امنیتی دور ماست.
وی با یادآوری این نکته که باید مراقب بود و با تدبیر عمل کرد، خاطرنشان کرد: روزهای سختی را در پیش خواهیم داشت و این روزهای سخت به منزله روزهای پرماجرایی است که باید به تدبیر اداره شود.
خرازی براین باور است که ما به نقطه‌ای خواهیم رسید که آنها بهتر ما را درک خواهند کرد و بالاخره بتوانیم با هم کنار بیاییم.
وی در ارزیابی خود از گزارش آتی البرادعی هم گفت: چون الان با اطلاعات در آژانس فاصله دارم راجع به این گزارش نظر خاصی ندارم ولی به صورت کلی آقای البرادعی همیشه دو پهلو صحبت می‌کند و من از روز اول این انتقاد را به البرادعی داشتم.
سفیر سابق کشورمان در فرانسه، سه عامل را باعث دو پهلو صحبت کردن البرادعی دانست و گفت: اول اینکه به نحوی خود را در مدیریت مجددش وامدار غربی‌ها می‌داند، دوم اینکه همواره می‌خواهد موقعیت خاورمیانه‌ای را هم در نظر بگیرد و سوم اینکه بیشتر یک نوع خود منافعی دارد.
وی با طرح این پرسش که چه ظرفیتی بوده که نوبل را به البرادعی دادند، افزود: خیلی نمی‌شود به گزارش آژانس و اینکه آقای البرادعی واقع بینانه صحبت کند، امیدی داشت.
به گفته خرازی ما باید کار خودمان را جدی دنبال کنیم و در این مقطع باید از هرگونه کار اختلافی در مذاکرات سیاست خارجی پرهیز کنیم.
وی افزود: هم باید به دولت و به مذاکره کنندگان کمک کنیم و انگیزه ملی داشته باشیم.
به گفته سفیر سابق ایران در فرانسه با انگیزه ملی و با یک سیاست واحد ولو سیاستی که خیلی مورد قبول و مورد پسندمان نباشد و با وحدت می‌توانیم آن سیاست واحد را به کرسی بنشانیم.
خرازی با بیان اینکه امروز در یک مقطع حساس هستیم، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در این مقطع حساس با تدبیر بر این ماجراجویی‌ها و ماجراگرایی‌ها که اتفاق می‌افتد، فائق شویم اتفاق عجیبی در صحنه سیاست خارجی ایران رخ می‌دهد.
وی با اشاره به این که «دنیای غرب درک درستی از ایرانی‌ها در تولید علم ندارد» گفت: ایرانی‌ها همیشه تاریخ جزو موثرترین و بنیانگذاران تولید علم بودند.
خرازی، ادامه داد: آنها می‌خواهند ما وارد کننده علم باشیم، از روز اول در مورد هر تکنولوژی هیچ گاه با رفتار سخاوتمندانه غرب روبرو نبودیم و همواره با رفتار گزینشی و انتخابی غرب روبرو بودیم و دلیل آن این بوده که آنها می‌خواستند ما وارد کننده بوده و در زمینه تولید علم موفق نباشیم.
به گفته وی امروز بحث هسته‌ای است و اگر امروز را سپری کنیم، معلوم نیست فردا آنها مارا گرفتار چه چیزی دیگری خواهند کرد.
سفیر سابق ایران در پاریس با بیان این که باید پایداری، مقاومت و کمک کرد، افزود: من خودم جز کسانی هستم که نقدهای جدی به این دولت و سیاست وزارت خارجه دارم، ولی امروز ترجیحم این است که نه تنها سکوت کنم بلکه به دستگاه دیپلماسی کشور و کسانی که در این دولت می‌خواهند در این شرایط حساس به کشور کمک کنند، کمک کنم.
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس در مورد مقایسه تیم مذاکره کننده هسته‌ای قبلی و کنونی هم با بیان اینکه دو فضای متفاوت است، گفت: آن تیم در دوره آن دولت بود، این تیم این دوره است.
خرازی، افزود: ترجیح می‌دهم راجع به این قضیه الان صحبت نکنم، چون خودم جزو تیم قبلی بودم و الان وقت این حرفها نیست که آدم بخواهد یک مقدار بر هوای نفسش غالب شده و نکته‌ای را بگوید.
به گفته وی الان همه باید با همدیگر باشیم و بتوانیم به حل شدن قصه پر غصه مردم ایران کمک کنیم.
خرازی در پاسخ به این پرسش که اگر غرب اعلام کند، امنیت جمهوری اسلامی را تامین می‌کند آیا به صلاح ایران است که تحقیقات خود را در نقطه آزمایشگاهی نگه دارد و به سمت تحقیقات صنعتی نرود؟ گفت: تضمین‌هایی که باید بدهد باید مشخص شود، اول باید دید چه تضمین‌هایی می‌دهد و بعد از مشخص شدن تضمین‌هایی که غرب می‌خواهد بدهد نه برای همیشه، برای دوره‌ای می‌توان روی آن فکر کرد.
وی افزود: هیچ موقع تحقیقات ایران نمی‌تواند متوقف شود و سیاست ایران عدم توقف تحقیقات هسته‌ای است.
خرازی در پاسخ به این پرسش که آیا غرب تضمین‌های قبلی را عملی کرد که ما تضمین جدید بدهیم، گفت: نه من می‌گویم باید ببینیم چه تضمین‌هایی می‌خواهد بدهد.
خرازی در خصوص بحث ارائه طرح جدید از سوی ایران به روسیه نسبت به این مسئله ابراز بی‌اطلاعی کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به شرایط کنونی، مذاکرات را در سطح قبلی به صلاح می‌دانید، گفت: ما گفتار جدیدی نداریم. ما روی یک فرکانسیم، آنها هم روی یک فرکانسند باید این فرکانسها را روی همدیگر آورد.
خرازی، ادامه داد: اینکه تصور کنیم به صرف مذاکره همه مسائلمان حل می‌شود، درست نیست.
وی گفت: مذاکره آغاز پروسه‌ای است که باید آن پروسه به نتیجه برسد. ماجرای هسته‌ای ایران هم پروسه و هم پروژه است و مذاکره مقدمه دسترسی به این پروسه است.
خرازی گفت: باید فکر، کار و تلاش کرد و فعال بود و به یک جمع‌بندی رسید.
وی همچنین در خصوص موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها که توسط سید محمد خاتمی رئیس جمهور سابق کشورمان ایجاد شده است، گفت: این موسسه با حضور امنایی شامل 40 ، 50 نفر از شخصیت‌ها و متفکران علمی و سیاسی از کشورهای اروپایی، آمریکایی، آسیایی و اسلامی تشکیل شده و تابستان امسال نیز قرار است که امنا جلسه‌ای تشکیل و بحث‌های جدی و کاربری در بحث گفت‌وگوی تمدن‌ها داشته باشند



چهارشنبه 6 ارديبهشت 1385  3:33

آخرين تاريخ بازديد : شنبه 8 دى 1403  10:46:30
تعداد بازديد از اين خبر : 6713
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما