نامه احمدینژاد به بوش میتواند آغاز جهش در دیپلماسی ایران باشد
خبرگزاری فارس: سفیر سابق ایران در فرانسه درباره نامه احمدینژاد به جورج بوش، نفس این کار را خوب دانست و گفت: این اقدام میتواند آغاز نوعی جهش در دیپلماسی ایران باشد.
سید صادق خرازی در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس،در ارزیابی خود از نامه محمود احمدی نژاد رئیس جمهور به جورج بوش رئیس جمهور آمریکا با بیان این که من فرازهایی از این نامه را مشاهده کردم، اظهار کرد: زمان ارسال این نامه میتواند قابل بحث و مناقشه باشد، ولی نفس این کار بد نبود و میتواند آغاز نوعی جهش در دیپلماسی ایران باشد.
خرازی همچنین از اظهارنظر کامل راجع به این نامه خودداری کرد و افزود: باید نامه به دقت مطالعه شود و بعد در مورد آن نظر داد.
سفیر سابق ایران در پاریس در ارزیابی کلی خود از آینده برنامه هستهای کشورمان با ابراز خوشبینی تصریح کرد: بحث برد و باخت در این زمینه مطرح نیست و بلکه ما باید منافع ملی خود را در نظر بگیریم.
وی در ارزیابی خود از نشست امروز سهشنبه شورای امنیت سازمان ملل نیز بر این اعتقاد است که با روندی تدریجی در این شورا روبرو هستیم که براساس منشور ملل متحد رفتاری را در قبال ایران انجام میدهند که گام به گام شرایط را سختتر و سنگینتر میکند.
وی با بیان این که ما در این زمینه با سه گروه روبرو هستیم، خاطرنشان کرد: گروه اول خواستار آن است که فصل هفتم را در اجلاس گنجانده و تقابل را زودتر به نتیجه برساند که این نظریه در اقلیت است.
سفیر سابق ایران در پاریس گروه دوم را شامل کشورهایی چون فرانسه، آلمان و چند کشور دیگر دانست که میخواهند در قطعنامه به ایران فرصتی داده شود تا با ایران به یک جمع بندی و نتیجه دست یابند که وقوع این وضعیت در شرایط فعلی بیشتر است.
خرازی گروه سوم را گروهی خواند که معتقدند معلوم نیست منزوی کردن ایران چه نتیجهای به همراه داشته باشد.
به گفته وی در جلسه شورای امنیت با قطعنامهای روبرو هستیم که نقش شورا را اجراییتر دیده و آن را به عنوان محمل و نهاد مدیریت این بحران در نظر میگیرد.
خرازی افزود: ما وارد دیالوگ پیچیده فرسایشی میشویم که باید هوشیار بوده و دقت کنیم.
وی درخصوص تحریم ایران هم بر این اعتقاد است که دو جریان در قبال تحریم مقاومت میکنند. گروهی که معتقد است تحریم هیچ زمان پاسخ نمیدهد و گروهی که عنوان میکند ایران از اول تحریم بوده و نتیجهای نداشته است.
سفیر سابق ایران در پاریس با یادآوری تحریمهای گذشته و کنونی علیه ایران به موقعیت ژئواستراتژیک، ژئواکونومیک و ژئوپلتیک کشورمان اشاره کرد و گفت: اگرچه تحریم اثرات وضعی خود را به صورت تدریجی دارد، ولی این گونه نیست که تحریم ایران به فاجعه تبدیل شود.
وی داشتن استراتژی واحد در سیاستهای اقتصادی کشور اعم از واردات و صادرات و همچنین توجه به موقعیت ویژه ایران در جهان را از جمله راهکارهای مقابله با بحران عنوان کرد.
خرازی با بیان این که راه دیپلماسی هیچ زمان بسته نیست، اظهار داشت: میتوانیم با آژانس و اروپا مسائل خود را به یک جمع بندی و نتیجه ملموسی برسانیم.
سفیر سابق ایران در پاریس درباره ورود آمریکاییها به مذاکرات هستهای ایران، توجه به چند پارامتر را لازم دانست و یکی از این پارامترها را پارامتر زمانی عنوان کرد و گفت: آیا در این زمان مناسب است که با آمریکا صحبت کنیم.
وی با یادآوری این نکته که مذاکره و صحبت کردن به منزله سازش و قبول حرفهای طرفین نیست، مذاکره را آغاز تعامل و دیالوگ برای رسیدن به راهحل عنوان کرد.
سه شنبه 19 ارديبهشت 1385 3:33