چندجانبه گرایی، ضرورتِ معادلات امروز جهانی
امروزه پرسش های جدیدی در برابر نسل جدید جامعه جهانی قرار دارد، اینکه آیا قوانین، مقررات و معاهدات بین المللی دارای ظرفیت و توانایی کامل برای حل و فصل مسائل و مشکلات جهان پیچیده امروز دارند یا خیر.
امروز نه تنها در میان متفکران روابط بین الملل و حقوق بین الملل و صاحبنظران سیاسی جهان بحث های کلان و عمده ای در جریان است، بلکه چالش بزرگی در میان قدرت ها و دولت ها وجود دارد که قوانین و معاهدات شکل گرفته در دوران جنگ سرد که بر اساس تقسیم بندی های مناسبات جهان سلطه و جهان قدرت تنظیم شده کارایی لازم را برای رتق و فتق امور عالم را ندارند و در بسیاری موضوعات خود منشا بحران و درگیری هستند
شنبه 8 اسفند 1388  3:49
 در سیاست نرخ ها فرق می کند
وقتی شما صحبت از مقایسه سیاست خارجی قبل از انقلاب اسلامی و بعد از آن میکنید‌‌ برداشت عمومی واز جمله خود من این است که منظورتان ازسیاست خارجی ایران دردورانی مابین شهریور 20 تا بهمن 57 با دوره بعد از انقلاب است . اگر چه در طی همین 37 سال هم شما میتوانید سه دوره مشخص و متمایز از یکدیگر را تعریف کنید که فعلا من وارد جزئیات آن نمیشوم .
اساسا محور های اساسی سیاست خارجی ایران در هر دو دوره را مساله چگونگی همسوئی یا توازن ویا تقابل با قدرتهای بزرگ موثر در ایران شکل میدهند
چهارشنبه 28 بهمن 1388  14:45
 اشارتی بر کتاب شرف النبی
دل گرفته در نیمه های شب ، در طیاره نشسته ام و عازم معالجه در دوسلدورف المان هستم. با خویشتن خویش در اندیشه ام، ایکاش به مناسبت ایام رحلت نبی مکرم اسلام صلوه الله و سلامه علیه و امام حسن مجتبی علیه الصلواه و السلام و فخر ملت ایران امام هشتم شیعیان ملک پاسبان، حضرت علی بن موسی الرضا علیه آلاف تهیه و الثناء مطلبی می نوشتم و ادای احترامی به خاندان عصمت وطهارت که حق حیات معنوی بر شیعیان و ما ایرانیان دارند، می کردم.
شنبه 24 بهمن 1388  12:16
 واکاوی قیام عاشورا
واقعه عاشورا، علی رغم انبوهی از انواع نگرشها و بررسی ها، همچنان به واکاوی تاریخی و بازخوانی مجدد،به ویژه در سیر تحولات تاریخ صدر اسلام نیاز دارد : چیستی و چرایی افول جامعه اسلامی در چه بود؟ چرا آل الله، که همواره مورد توجه و سفارش خاص پیامبر بزرگوار اسلام بودند،با قساوت تمام قتل عام شدند و سپس خاندان سیدالشهداء به اسارت رفتند؟ پرسش هایی از این دست،خواسته و ناخواسته پژوهشگر را به سمت بررسی تاریخی سوق می دهد.
شنبه 17 بهمن 1388  4:42
 نصب موشک‌های بالستیک در منطقه خلیج فارس اقدامی تحریک‌آمیز است
صرف خوردن چای و قهوه نمی‌توان مدعی همکاری‌های موثر با اعراب بود/ بازنگری در مناسبات ایران با کشورهای منطقه اصلی جدی است که باید در دستور کار مسوولین دیپلماسی کشور قرار گیرد.
چهارشنبه 14 بهمن 1388  3:37
 در رثای احمد
دو سالی است که در فراقش گداخته ام و دلم برایش بسیار تنگ شده است. سی سال با هم بودیم، ایام حماسه دفاع مقدس، پس از جنگ، چند سالی در ینگه دنیا،...او همراز طناز بود.کمک های خالصانه و بی منت در ماجرای اجلاس سران، به هنگام حضورم در فرانسه و بازگشتم به تهران، مونس ایام مهجوری و مشتاقی بود. این مرد فرزانه که نام نیک او بر خاطره ها نقش بسته است کیست؟
سه شنبه 13 بهمن 1388  3:53
 ما و امریکای اوباما
سیاست ایالات متحده امریکا در رابطه با ایران برخوردار از تاکتیک های متفاوت اما با یک هدف مشخص استراتژیک طی این یکسال گذشته تعریف می شود. قبل از آنکه به سیاست های مستقیم در مناسبات دوجانبه یا سیاست های منطقه ای و یا بین المللی امریکا بپردازیم مناسب است انتظارات دو کشور از یکدیگر را مشخص کنیم و به سطح توقعات و انتظارات از یکدیگر بپردازیم. ایالات متحده امریکا در قبال ایران این ادعاها را دارد
يکشنبه 4 بهمن 1388  6:23
 پندارها و واقعیت های هسته ای
چند پرسش مقدر پیرامون پرونده هسته ای ایران مطرح است که پاسخی به آن برای اذهان و تنویر افکار عمومی، و اذهان علاقمندان به سرشت و سرنوشت موضوع هسته ای، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. به ویژه قسمتی از این مقال مخاطب قرار دادن مسئولان هسته ای ایران است که نسبت به حساسیت های ملی که در باب منافع ملی است توجه بیشتری بیابند و حدیث استقلال ملت ایران و هزینه گزافی که برای این دستاورد عظیم پرداخت شده است و ماجرای پر رمز و رازی که چشم تیز بین و باور فَطِن تاریخ بدان داوری خواهد کرد را درک کنند.
چهارشنبه 30 دى 1388  13:27
 چه خبر است؟!
چه خبر است؟!
این روزها ناکامی های فراوانی در صحنه سیاست خارجی مشاهده می شود. وزیر محترم امورخارجه ایران به طرابلس لیبی می روند و برخلاف روال معمول نتواسته با رئیس کشور لیبی، ملاقات کند! در عراق، پاکستان، افغانستان و یمن اتفاقاتی رخ داده است که هر کدام نیازمند بازخوانی و بررسی مجدد نقش سیاست خارجی است! هفته قبل وزیر امور خارجه به عراق سفر کوتاهی می کند و صحبت از ساز و کارهای جدیدی برای حل و فصل برخی سوء تفاهمات میان دو کشور می کند، کدام ساز و کار جدید! و متاسفانه نام معاهده 1975 نه در کلام ایشان و نه در گفتار سفیر جمهوری اسلامی ایران دیده نمی شود. ظاهراً جناب وزیر خارجه نگران حساسیت برخی مقامات عراقی نسبت به معاهده 1975 هستند! اگر اینگونه باشد آیا صحیح است دست اندرکاران سیاست خارجی که بایست امین ملت و حاکمیت باشند منافع ملی ایران را قربانی حساسیت عراقی ها کنند؟
چهارشنبه 30 دى 1388  13:19
 چه خبر است؟!
این روزها ناکامی های فراوانی در صحنه سیاست خارجی مشاهده می شود. وزیر محترم امورخارجه ایران به طرابلس لیبی می روند و برخلاف روال معمول نتواسته با رئیس کشور لیبی، ملاقات کند! در عراق، پاکستان، افغانستان و یمن اتفاقاتی رخ داده است که هر کدام نیازمند بازخوانی و بررسی مجدد نقش سیاست خارجی است!
چهارشنبه 30 دى 1388  3:33
 صادق خرازی: رابطه ایران با لیبی استراتژیک نیست
سفیر سابق ایران در فرانسه گفت: لیبی در مقطعی از جنگ تحمیلی به دلیل خصومتی که با صدام داشت در کنار ایران قرار گرفت اما این که گفته شود رابطه ما با لیبی استراتژیک است به هیچ وجه صحیح نیست و بعید می‌دانم که مسوولین سیاست خارجی دولت فعلی نیز به این موضوع اعتقادی داشته باشند.
شنبه 26 دى 1388  7:56
  پیام اوباما مهم‌ترین خبر بین‌المللی بود که در ایران بی‌واکنش ماند
در میان اخبار داخلی هیچ خبری به اندازه فوت آیت‌الله منتظری دارای اهمیت نبود و در میان اخبار خارجی و بین‌المللی که حوزه کاری و مطالعاتی من است،‌ هیچ خبری به اندازه متن سخنرانی اوباما هنگام دریافت جایزه صلح نوبل حائز اهمیت نبود. سخنرانی اوباما هنگام دریافت جایزه صلح نوبل دارای ابعاد و نرم‌های قابل مناقشه، تأمل و بررسی بود که متأسفانه از سوی مقامات رسمی ایران بی‌پاسخ ماند و کارشناسان امور بین‌الملل ایران نیز با بی‌اعتنایی از آن عبور کردند.
پنجشنبه 10 دى 1388  8:2
 اتحادیه جدید اروپا و مسائل پیشِ رو
اروپای جدید با اروپای سنتی و چند سده گذشته که در آن چند قدرت شاخص اروپایی مطرح بوده اند و بقیه در حاشیه بوده اند، کاملاً متفاوت است.واکنش های درون اتحادیه در موضوعات مختلف منطقه ای و بین المللی گواه این مطلب است. کنش ها و واکنش های کشورهای عضو اینک هرکدام تعیین کننده استراتژی اتحادیه اروپای جدید شده است.
چهارشنبه 2 دى 1388  5:10
 آمریکا و تحولات ایران
ترجمه : زیر نظر سید محمد صادق خرازی
ناشر : مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی
شنبه 3 مرداد 1388  11:45
 برخورد تمدن ها
ترجمه : سید محمد صادق خرازی
ناشر : خورشید آفرین
سال نشر : 1384 (چاپ اول)
قیمت : 2900 تومان
تعداد صفحات : 267 صفحه
شابک : 3-06-8482-964
شنبه 27 تير 1388  9:27
 قلب اسلام
نوشته : سید حسین نصر
ترجمه : سید محمد صادق خرازی
ناشر : نی
سال نشر : 1385 (چاپ اول)
قیمت : 3000 تومان
تعداد صفحات : 294 صفحه
شابک : 8-862-312-964
شنبه 27 تير 1388  9:18
 مصلح آخر زمان
مورخان ولادت امام مهدی روحی له الفدا را به سال 255 قمری در شب جمعه نسبت داده اند. جالب است که نیمه شعبان امسال هم روز جمعه است ابن خلکان مورخ بزرگ اسلامی که از دقت تاریخ نگاری او به نیکی یاد کرده اند، می گوید دوازدهمین امام شیعیان که شعیه او را «مُنتَظَر» و «قائم » و «مهدی» می داند، در شب جمعه نیمه ماه شعبان سال 255 متولد شد.
شنبه 20 تير 1388  3:6
 تبلیغات منفی رییس دولت نهم
یکی از شاخصه های انتخابات ریاست جمهوری در کشورهای غربی تبلیغات منفی نامزدها علیه یکدیگر در طول مبارزات انتخاباتی است. این موضوع در این کشورها شدت وضعف دارد و نامزد ها برای تخریب رقیب حتی به دروغ نیز متوسل می شوند. به طور مثال در انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نامزدها که معمولا از دو حزب جمهوری خواه و دموکرات هستند با بهره گیری از امکانات حزبی خود تمام زندگی شخصی و حرفه ای حریف را زیر ذره بین قرار داده و با برجسته کردن نقاط ضعف رقبا و بعضا با چاشنی مطالب خلاف واقع سعی در مخدوش کردن چهره آنان دارند.
دوشنبه 18 خرداد 1388  16:41
 مناظره بین نمایندگان کاندیداهای سیاست خارجی در باب سیاست خارجی
مناظره بین نمایندگان کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. دکتر مرتضی طلائی‌نیک مسوول کمیته روابط خارجی دکتر محسن رضایی، دکتر سیدجلال ساداتیان، از طرف آقای کروبی، دکتر صادق سلیمی از طرف آقای احمدی‌نژاد و دکتر صادق خرازی به عنوان نماینده مهندس موسوی در این مراسم شرکت کردند.
يکشنبه 17 خرداد 1388  3:29
 استقبال از آقای خاتمی در سیاست خارجی فرانسه مثال‌زدنی نیست
سفیر سابق ایران در فرانسه با بیان اینکه مسوولین فرانسوی در سفرهای آقای خاتمی به این کشور استقبال شایانی از رییس جمهور سابق کشورمان داشتند،گفت:« آقای خاتمی در سفرهایی که به کشور فرانسه داشت با استقبال شایان ذکر و به یادماندنی مقامات فرانسوی مواجه شد که در سیاست خارجی این کشور اروپایی غیر قابل مثال زدنی است.»
شنبه 9 خرداد 1388  16:42
14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
 نتایج 520 - 540 از تعداد 680  خبر 
 
   copyright 2009-2010, all right reserved. WWW.KHARAZI.IR نقشه سایت        سایتهای مرتبط        تماس با ما